Dames D2 eerste kampioen 

De meiden van de D2 zijn zaterdag de eerste kampioen geworden bij Bevo. De kampioenswedstrijd tegen Vios/SVVH werd met 23-4 gewonnen.

De meiden begonnen de wedstrijd met een nieuwe manier van begroeten voor de jeugd. Het cluster Limburg wilden in het kader van Fair Play de hand shakes (High five) invoeren bij alle wedstrijden tussen Limburgse teams. Deze hand shakes zijn al gebruikelijk in de BENE-League en bij Oranje. Beide teams vonden dit een mooie en respectvolle toevoeging aan de bestaande manier van begroeten.

 

De Bevo-meiden kwamen goed uit de startblokken en liepen in de eerste 10 minuten uit naar een 6-2 voorsprong. In deze fase was Stans belangrijk op de cirkel en in de verdediging. Door goed te kijken konden er een aantal breaks worden gelopen. Deze voorsprong werd in het tweede gedeelte van de eerste helft verder uitgebouwd. Britt Janssen zorgden daarbij voor enkele prachtige reddingen en Manja hield op de midden-achter de verdediging goed dicht. Lynn startte goed in vanuit de linkerhoek en kwam helemaal vrij op de cirkel. Daarmee bracht ze de ruststand naar 10-2.

 

In de tweede helft was Britt Bruijnen goed op dreef. Onder haar leiding liepen de Bevo-meiden uit naar 16-2. Daarbij werd ook de cirkel mooi vrijgespeeld, waarna Guusje kon scoren. Emma zette een mooie sper, die we op vrijdag nog getraind hadden, en gaf Britt Bruijnen daarmee vrije doorgang naar het doel. Nora ging als keepster een aantal keer mee naar voren als extra veldspeelster. Door balverlies was het Bevo-doel leeg. Nora trok een sprintje richting doel, terwijl Danique de aanvalster probeerde tegen te houden. Dit leverde geen doelpunt op voor Vios/SVVH dankzij een redding van Nora. Evy speelde uitstekend op middenopbouw en doorzag het spel van Vios/SVVH om de bal te onderscheppen. Eindstand 23-4 en daarmee zijn de Bevo-meiden kampioen!!!

 

Na afloop werden er kampioensfoto’s gemaakt. Natuurlijk ook samen met Heren 1 die de meiden waren komen supporteren. Daarna ontstond spontaan een receptie op het veld. Er waren een heleboel familie en vrienden gekomen om de eerste kampioenen te feliciteren.

 

Daarna was het tijd voor kinderchampagne in het kleedlokaal en uiteindelijk de frietjes in de kantine. Het team bleef vervolgens in de Heuf om Heren 1 aan te moedigen in hun eerste wedstrijd in de kampioenspoule. Daarbij mochten de meiden oplopen met een groot zeil om te laten van wat de mooiste vereniging is. Na afloop van de wedstrijd van Heren 1 werd opnieuw een ‘kampioensfoto’ gemaakt.

 

De meiden vonden het een super leuk seizoen, al hopen ze volgend seizoen op iets meer tegenstand in de wedstrijden. Om de meiden meer tegenstand te bieden hebben ze in januari geoefend tegen voornamelijk C-teams. Hiervan hebben ze veel geleerd, dat ze hebben toegepast in de laatste wedstrijden van het seizoen.

 

We willen Heren 1 bedanken voor hun support en scheidsrechter Nick van den Beucken voor het in goede banen leiden van onze kampioenswedstrijd. Verder bedanken we Anja en Lisa voor de trainingen, die telkens voor een uitdaging stonden om de meiden nog meer te leren. En niet te vergeten: onze twee super-coaches: Rowena en Heleen.

 

Nora, Danique, Britt Bruijnen, Guusje, Stans, Manja, Britt Janssen, Emma, Evy en Lynn