Dames C1 naar NK 

In alle vroegte vertrokken we, zaterdag 22 april, samen met de heren C1, en een bus vol supporters richting Amsterdam. De sfeer in de bus was geweldig en bij aankomst in Amsterdam om half negen konden we ter plaatse beginnen aan de voorbereidingen.

Om 10.00 uur begon de eerste wedstrijd tegen Combinatie’64. We konden in het begin ons eigen spel spelen en al snel stonden we voor met 7-1. De tegenstander ging mandekking zetten op Kes en daar hadden we moeite mee. Heel snel kwam Combinatie ’64 terug in de wedstrijd en wisten het om te buigen waardoor we helaas met 14-16 verloren. Dit was een onnodig verlies.

 

Elke wedstrijd duurde 2 x 15 minuten met 5 minuten rust, waardoor we om 11.00 uur alweer klaar stonden voor de volgende tegenstander, Kwiek. Ook in deze wedstrijd kwamen we in het begin op voorsprong, maar ook Kwiek ging mandekking zetten op onze midden opbouwster. In deze wedstrijd werd al duidelijk dat we moeite hadden met de snelle omschakeling. Deze snelheid waren wij tot op heden nog niet tegen gekomen in onze competitie. Uiteindelijk konden we deze wedstrijd niet winnen het werd 22-15

 

De laatste poule wedstrijd, om 12.00 uur, moesten we tegen Quintus. De grote favoriet. Hier was duidelijk een niveau verschil te zien. Ook qua snelheid konden we het in de snelle omschakeling niet meer dicht lopen. Eindstand 19-9. Na deze wedstrijd konden we even rusten, eten en drinken en een deel van de wedstrijd van de heren C1 gaan kijken.

 

Als herboren stonden we klaar voor het fluitsignaal in de kruisfinales. Deze begon om 14.15 uur. We moesten tegen Achilles AHV. Achilles liet ons, ons spel spelen en qua snelheid was dit wat we gewend waren. De meiden gingen er opnieuw voor ondanks de tegenslagen in de morgen. Nagenoeg alles liep zoals gehoopt. Aanvallend, geweldige combinaties en kansen aan het creëren, de verdediging stond als een huis en de keepster zorgde voor de laatste nodige reddingen. Deze wedstrijd werd met overtuiging met 7- 14 gewonnen en met opgeheven hoofd konden de dames wederom het veld verlaten.

 

Uiteindelijk moesten we om 15.30 uur tegen Kwiek om de 5e of 6e plaats handballen. Van Kwiek hadden we ’s morgens verloren met 22-15. Vol vertrouwen stonden we klaar voor deze laatste wedstrijd van de dag. Het ging goed gelijk op en we stonden nagenoeg de gehele wedstrijd voor. Met 1 punt voorsprong gingen we de rust in. Het tempo was hoog dus er moest hard gewerkt worden. Na 2 x 15 minuten stond het 14-14. Terwijl dat strafworp nemers geselecteerd werden, werd aangegeven door de scheidsrechters dat er verlengd moest worden met 2 x 5 minuten. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd helaas met 17-16. Een geweldige wedstrijd van top nivo. Helaas moesten we de winst afgeven.

 

Bij diverse speelsters was het verdriet groot, maar ze hebben een geweldige prestatie geleverd.

 

De uitslagen op een rijtje:

Thuis

Bevo C1

Kwiek C1

Quintus C1

Achilles AHC C1

Kwiek C1

 

-----

Uit

Combinatie ’64

Bevo C1

Bevo C1

Bevo C1

Bevo C1

 

14-16

22-15

19-09

07-14

17-16

 

 

Uiteindelijk zijn onze Dames C1 dus 6e geworden op het NK 2017. Een geweldige prestatie waar we met zijn allen zeer trots op kunnen zijn na een seizoen hard werken.

 

We zijn met zijn alle zeer trots op jullie en dankbaar dat jullie deze ervaring mogelijk hebben gemaakt en met ons hebben willen delen. Deze ervaringen kunnen we weer meenemen naar de volgende jaren.

 

De trainers, coaches en begeleiding.