Dames C1 en Dames B1 halen prijzen weg 

Afgelopen zaterdag namen dames C 1 - C2 en dames B 1 deel aan het toernooi van Vios.

 

Met 4 prachtige overwinningen wist dames C 1 het succes van de zaalcompetitie te continueren, ondanks het feit dat men allemaal onbekende tegenstanders trof. Met goed verdedigend spel legde men de basis voor de eerste plaats. Vanuit die compacte verdediging werd er razendsnel omgeschakeld naar de aanval. Als een mes sneed men door de boter. Vanaf alle posities werd er gescoord: goed vrijspelen van de hoeken, prima cirkelspel en opbouwers die vlug als de wind kwamen instarten. Evenals vorig jaar dus een prachtige 1e plaats.

 

De uitslagen:

Dames C 1 - HVV Wanroij 11-3

HSG Mehrhoog C 1 - Dames C 1 4-14

Nijenrodes C 1 - Dames C 1 5-13

Dames C 1 - UGHV C 1 16-2

 

Dames C 2 stonden in een vrij zware poule ingedeeld. Zij speelden tegen 3 eerste teams en wisten dan ook niet te winnen. Desondanks werd er prima handbal gespeeld. Bovendien hebben we weer nieuwe keeperstalenten ontdekt.

 

De uitslagen:

Dames C 2 - HSG Mehrhoog C 2 3-10

Blerick C 1 - Dames C 2 10-3

Sauerland Wolfe C 1 - Dames C 2 6-7

Dames C 2 - Vios C 1 4-13

 

Dames B 1 begon met een prima wedstrijd tegen BFC. Vervolgens wist men ternauwernood een gelijkspel te behalen, zodat in de laatste wedstrijd het doelsaldo een rol kon gaan spelen. Vanaf de eerste seconde speelde men dan ook vol op de aanval en inderdaad: het doelsaldo was doorslaggevend: + 20 tegen JSG Menden Sauerland Wolfe + 18.

Hierdoor mocht men in de finale aantreden tegen de winnaar van de andere poule. Dat was HSG Mehrhoog B 1. Het werd een zeer spannende partij, met uiteindelijk een 7-6 overwinning voor Targos/Bevo HC. Een eerste prijs met een mooie beker. Zodoende continueerde ook de B 1 het succes van vorig seizoen.

 

Daarmee was het nog niet afgelopen, want zowel dames B 1 als Dames C 1 bleven overnachten, tesamen met hun begeleiders Maurice, Peter en Ron.Men kon zich dus gaan opmaken voor een lekker frietje, een heerlijke disco met om middernacht de verjaardag van Puck Hubers en Simone Zelen. De hele tent vierde mee feest. Daarna een korte , koude nacht en 's morgens een gezamenlijk ontbijt. Dames C 1 ruimde vervolgens de tenten op en kon richting home vertrekken. De B1 wachtte nog een toernooi bij de A-jeugd. En wederom succes hier. Het team, bestaande uit 5 B- en 5 C-speelsters wist in de poule ongeslagen te blijven. Wederom geplaatst voor de finale dus. Hierin kwam men uit tegen het A-team van de organiserende vereniging, Vios. Al snel bleek dat succes hierin niet weggelegd was. De conditie was op en Vios won met enkele doelpunten verschil. Toch een uitstekende prestatie en wederom een leerzaam weekend.

 

En nu ...op naar het Leudaltoernooi.