Dames Bevo niet opgewassen tegen Hellas 

De dames van Targos Bevo Hc hebben zaterdagavond hun eerste wedstrijd van het seizoen ruim verloren. In de eigen Heuf was Hellas Den Haag met 28-18 te sterk. Al in de eerste helft maakten de bezoekers het verschil door met zes doelpunten voorsprong de rust in te gaan. Het spel van Bevo kenmerkte zich vooral door slordigheden en onnodige fouten.

Het verjongde team van coach Osvaldo Gomes begon nog goed aan het duel en stond de eerste tien minuten vrijwel constant op voorsprong. Nadat Hellas in de dertiende minuut op voorsprong kwam, liepen de dames van Bevo de rest van het duel achter de feiten aan. Veel passes kwamen niet aan of de bal werd niet goed gevangen. “We maakten veel te veel technische fouten”, zo gaf Gomes na het duel toe.

 

“Het is een jonge groep met veel vervangingen”, refereerde de coach aan het vertrek van een aantal ervaren speelsters eind vorig seizoen. “Weinig ervaring is een van de redenen dat het zo matig ging vandaag. Daarnaast speelden veel meiden onder hun kunnen”, vertelde Gomes die vaak mopperend het spel van zijn team aanschouwde.

Het verschil werd vooral gemaakt toen de Haagse ploeg na een 4-4 stand in de twaalfde minuut in negen minuten uitliep naar 5-11. In het restant van de eerste helft scoorden beide teams nog drie maal wat resulteerde in een 8-14 stand bij rust. In de tweede helft kregen de dames uit Panningen binnen vijf minuten drie goals om de oren, waardoor een goed resultaat vergeten kon worden.

 

Bevo leek zich na 10-18 weer wat op te richten en scoorde drie doelpunten zodat het verschil weer werd verkleind tot vijf. Tot aan de 52ste minuut hield Bevo het verschil beperkt tot zes, daarna ging er weer veel fout wat er uiteindelijk voor zorgde dat Hellas kon uitlopen tot tien doelpunten verschil. Gomes tilt echter niet te zwaar aan het verlies. “Het was pas de eerste wedstrijd met deze nieuwe groep, het wordt beter.”

 

De treffers van Bevo werden gemaakt door Sarah Lovas 6, Ilya Belgareh 4, Lieke Rademakers 3, Lisan van Hulten 2, Bettina Budai 2 en Inge van Lankveld 1.