Dames Bevo B2 vs Rapiditas B1 

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Rapiditas DB1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd om de derde plaats in de competitie te consolideren. De voorbereiding was prima, de meiden hadden de opdracht mee gekregen om fel te verdedigen en de tegenstander geen kans te geven om te scoren.

Rapiditas bekend om de goeie cirkel, moest geen ruimte gegund worden om te scoren. De wedstrijd ging dan ook zeer geconcentreerd van start. De verdediging stond als een huis, er werd goed gesloten, doorgegeven van de tegenstander en fel aangepakt. Dit tot irritatie van de tegenstander, de cirkel werd niet gevonden en Rapiditas kon alleen met twee afstandsschoten tot scoren komen. Ruststand 7-2 in het voordeel van de dames van Eurotech Bevo Hc.

 

Na de rust kwamen de dames van Rapiditas verrassend uit de startblokken. Spelend met twee cirkels verraste ze de meiden van Bevo B2. Hier hadden de dames even geen antwoord op waardoor Rapiditas kon scoren. Na een omzetting in de verdediging herpakte de meiden van Bevo de wedstrijd. Tot ergernis van de tegenstander bleek de verdediging van Bevo een onneembare vesting. Wat de dames uit Weert ook deden, ze kwamen niet door de sterke verdediging van Bevo. Zelfs het meegereisde publiek van Rapiditas werd er wanhopig van. Wat het publiek ook riep, de meiden van Bevo lieten zich niet van de wijs brengen en liepen verder uit naar een uiteindelijke eindstand van 13-9. Een welverdiende overwinning met een uitstekende verdediging, de beste verdediging van dit seizoen. De tegenstander was zo wanhopig dat ze tijdens het af groeten door de dames van Bevo, al teleurgesteld en kwaad wegliepen. Complimenten voor de dames van Bevo voor hun spel en min punten voor Rapiditas in zake de FairPlay.

 

(Wo)man of the Match: het team van Bevo DB2