Dames B en Heren B pakken punten in Beek 

Op zaterdag 8 oktober vertrokken zowel heren B als dames B naar BFC te Beek.

 

De dames beten de spits af in Beek. Het was een super spannende gelijk opgaande wedstrijd tussen de Beekse en panningse Dames.

Beide teams gunden zich geen enkele meter, laat staan dat beide konden uitlopen in de stand. Tot het einde van de wedstrijd bleef het spannend !!!!

 

Zeker toen BFC nog 1 keer mocht aantreden voor het nemen van een 7 meter vlak voor het eindsignaal. De stand stond toen gelijk 16-16........... Alle ogen waren gericht op onze B1/Limburgse Selectie keepster Kim van Rijswijk. De met publiek rijk gevulde hal stokte de adem......... Met een geweldige overtuiging hield zij haar doel schoon in de laatste minuut van de wedstrijd ! Zij zorgde dat de stand gelijk bleef en dat het ritje naar Beek toch niet puntloos zou zijn !!! 16-16 was de eindstand Dames BFC 1- Eurotech Bevo B1.

 

Het 2e panningse bezoek kon toen beginnen in de mooie nieuwe hal van BFC De Haamen. De geur van de nieuwe hal scheen, de meegereisde supporters niet te bereiken zodat zij bleven zitten in de hal van de dames. Na wat "pingen en Appen" vulde de hal zich en iedereen moest snel een plaats innemen op de weinig banken die er stonden. De warming up was van zeer korte duur zodat beide teams snel konden beginnen aan de wedstrijd tegen een compleet vernieuwd team van BFC. In het verleden waren de ontmoetingen van Eurotech Bevo en BFC altijd zeer aan mekaar gewaagd !!!. Verschillende,"oud B spelers" hebben de overstap gemaakt naar de A Heren zodat hier een geheel nieuw team BFC stond.

 

Spannend, vol met techniek, en vooral sportief handbal tot het randje, waren de basis van de wedstrijden tegen Eurotech Bevo in het verleden. Nou, de "nieuwelingen"deden niet onder............. De openingstreffer scoorde Mark en deze werd door BFC na 1 minuut gelijk beantwoord. Niels reageerde hierop meteen door een goal waarna Ramiro al direct in actie kon komen door een aanval van BFC. De verdediging van Eurotech Bevo stond als een huis zodat BFC weinig tot scoren kwam in het 1e gedeelte van de wedstrijd.

 

Daar kwam verandering in, met nog 11 min te spelen. De stand stond toen op 9-3 in het voordeel van Eurotech Bevo. 8 min lang konden onze heren scoren vanuit elke kans. BFC,dat de handen vol had met onze aanvallen,keerden de kaarten en begonnen vrijuit te handballen. Zij probeerde de achterstand van 10-3 te keren.........koste van alles. De Beekse inzet van de jongens leverde mooie duels en acties op in het laatste gedeelte van de 1e helft. Intussen liep Eurotech Bevo uit naar een stand van 13-6 met nog 1 minuut te spelen. Gretig pikte BFC, vlak voor het eindsignaal nog een puntje en daarna gingen beide teams met de stand 13-7 even "relaxen".

 

Beide teams kregen de gelegenheid om even te drinken en daarop volgde directe tactische aanwijzingen van de beide coaches. Eurotech Bevo begon de 2e helft met een fraaie goal van Pim gevolgd door een hele mooie break out van Niels. Pim bedacht zich nog in dezelfde minuut en scoorde nogmaals . BFC vond het toen wel welletjes en probeerde Ramiro te omzeilen.......de 1e poging mislukte, de 2e was succesvol voor BFC. Wederom Pim scoorde voor de 17-8 op het scorebord in het voordeel van Eurotech Bevo. Voor Coach Frank vd Beuken was dit het moment om diverse wissels in te zetten omdat de heren zich hielden aan de gemaakte afspraken.

 

Er werd veel gewisseld aan de Eurotech kant zodat we uitliepen naar een stand van 23-12, in het voordeel van Eurotech Bevo. Met nog 9 minuten te spelen kreeg Marc een 2 min straf en ging "onze harde werker" hard tegen de grond. Een hand, niet gemeend, tegen zijn neus bezorgde Jeroen even een duizelig moment........... Gaat wel, niets aan de hand waren zijn woorden na de actie..... Toch even rusten Jeroen!

 

Vanaf dat moment werd er door beide teams elke minuut cq aanval gescoord. BFC deed hun uiterste best om niet met 10 goals verschil te verliezen van Eurotech Bevo. Ze vochten tot de laatste minuut wat bewijst de "spirit" van de BFC Heren B1. Dit resulteerde, de laatste minuut van de wedstrijd, voor een doelpunt voor BFC en maakte de stand op 27-18,voordeel Eurotech Bevo. De laatste aanval werd even opgelost door "onze Ramiro" op overtuigende wijze zodat de Eindstand was:

BFC Heren B1 - EuroTech Bevo 18 - 27

 

Doelpunten Eurotech Bevo; Niels 9x,Marc 6x,Pim 5x,Jens 3x,Giel 2x,Jeroen en Joey 1x

 

Zondag 16 oktober: Eurotech Bevo B1- Gemini B1 aanvang 14.00. See You in the Heuf !!!!