Dames A2 tonen karakter! 

Vanmiddag stond de wedstrijd Gemini DA1 tegen de dames van A2 van Targos Bevo Hc op het programma. Na een goede voorbereiding en eerste wedstrijd wilde de dames graag de ingeslagen weg vervolgen met een overwinning tegen Gemini.

Een ploeg die nog niet bekend is bij de dames. De wedstrijd werd gespeeld in Heerlen, na een lange reis kon de wedstrijd beginnen. De dames waren zeer alert vanaf de eerste seconden. Het ging goed tegen elkaar op, er werd uitstekend verdedigd. Ook de aanvallen liepen goed maar Gemini stond z'n mannetje. Door pech in de afronding liep Gemini een aantal doelpunten uit en een ruststand van 7-4 stond op het scorebord.

 

De wedstrijd liep niet slecht maar de pech factor speelde de dames parten. Na rust verliep de wedstrijd zoals in de eerste helft en al snel stonden de meiden met 10-5 achter. De dames moesten uit een ander vaatje gaan tappen, zo gezegd zo gedaan. De verdediging werd anders opgesteld waardoor de dames van Gemini helemaal de weg kwijt raakte. Langzaam aan begonnen de dames van Bevo aan de inhaalrace. Goal voor goal en met leuk en snel handbal werd de achterstand steeds kleiner. Er werd gevochten voor iedere bal en waar Gemini dacht van deze wedstrijd zit in de pocket, geloofde de dames van Bevo nog steeds in een goede afloop.

10 minuten voor het eind stond het dan ook gelijk 10-10, nu nog zorgen dat de overwinning mee naar huis kon. De dames deden er nog een schepje bovenop en een uiteindelijk eindstand van 10-13 was zeer verdiend. Dames van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

Wo(man) of the match: Esmee Gootzen.

Coach21