Dames A2 kruist de degens met HVB Blerick A1 

Op het programma van de Eurotech Bevo A2 Dames stond afgelopen zondag 13 Januari een Limburgse Derby tegen HVB Dames A1 op het menu. Ruim op tijd waren de dames aanwezig in de hal zodat de warming up tijdig kon beginnen.Geblesseerd voor deze wedstrijd waren Julia en Robin.

Afwezig waren Siela, Pien, Iris en Lotte, zij moesten de Dames 3 uithelpen op deze zondagmiddag.

Zij supporten wel vanaf de 2e helft, hun eigen team.

 

Wedstrijden tegen HVB zijn altijd wisselend zeer zeker nu, omdat de dames in korte tijd progressie hebben gemaakt in hun spel. Toch ontstaat er nog altijd een aparte sfeer in deze onderlinge derby wedstrijden. Op het veld kregen, beide teams te weinig tijd, om een perfecte warming up uit te voeren. De abitrale leiding floot klokslag 13.10 de wedstrijd aan.

 

De openingstreffer werd gebracht door HVB, wat na 4 min speeltijd, werd beantwoord door Fenna, zij zette de stand weer gelijk. Beide teams tasten mekaar af, en over en weer, werd er gescoord door beide teams. De Eurotech dames namen hierin het voortouw, HVB moest een tandje bijschakelen om dit te kunnen bijhouden. Onze dames zorgden er zelfs voor, dat de HVB Dames 10 minuten lang geen vuist konden maken vanwege de goede dekking. Het tegenoffensief van de HVB Dames, begon, met nog 8 min op de klok in de 1e helft van de wedstrijd.

 

Zij gaven nog een keer alles uit de kast, scoorden nog 5x, waaronder 1x een 7mrt, voor het rustsignaal. De Eurotech Bevo Dames A1 waren over dit resultaat niet tevreden, de dames wilden perse met een voordeel de rust ingaan.

 

Nina werd in stelling gebracht, door haar medespelers, en scoorde 2x, en zij zette de stand op 11-9, voordeel Bevo. Patty ronde haar actie perfect af en bracht de stand op 12-10, maar de Bevo dames konden niet voorkomen dat de HVB Dames, met nog 7 sec op de klok, de ruststand bepaalde op 12-11, voordeel Bevo.

 

Tijdens de “thee” gaf Trainer/Coach Kenny Briels zeer duidelijke aanwijzingen aan zijn damesteam.

Hoekspelers, opbouwspelers en cirkelspelers kregen deze duidelijke aanwijzingen, mee voor de 2e helft. Met een gretig JA, zouden zij dit gaan uitvoeren in de 2e passage van deze middag.

 

Keesje opende de 2e helft met een doelpunt wat direct beantwoord werd door de Dames van HVB.

Nina zette de stand, na 5 minuten spelen nog op 14-12, voordeel Bevo. HVB rook op dit moment kansen, en lieten onze dames 10 minuten geen kans van scoren. Zij kregen het voor mekaar om door de Bevo dekking te komen maar liepen helemaal vast op Britt, die SUPER stond te keepen.

In de 1e helft speelde de dames offensief, nu door het extra tandje van HVB, moest het team schakelen naar meer defensief spel. Britt trok deze verantwoordelijkheid naar zich toe en zorgde ervoor dat het doel van de Bevo dames niet gemakkelijk te bereiken was voor de HVB dames.

Dit had natuurlijk ook gevolgen in het scoreverloop van de Eurotech Bevo dames. Er werd fors, maar fair, verdedigd maar HVB nam na 15 minuten spelen de wedstrijd over.

 

Janneke, Fleur en Fenna probeerden nog aan te haken met hun scores, maar moesten helaas toezien hoe de dames van HVB de eindstand, met nog 25 sec op de klok, bepaalde op 18-22, voordeel HV Blerick Dames A1.

 

Coach Kenny Briels was na afloop niet echt teleurgesteld in zijn damesteam. Natuurlijk was een overwinning, bij deze wedstrijd, gewenst geweest, maar hij was zeer tevreden over de progressie van zijn dames sinds de start van de competitie.

 

Ook het 30man koppige publiek, in De Heuf, heeft zeer zeker genoten van een wedstrijd waar beide teams alles uit de kast gehaald hebben deze zondagmiddag.

 

Scores; Fenna, Nina(4x), Keesje, Nikki, Patty, Janneke(2x), Judith, Fleur(1x). Super stops Britt; (8x) waaronder (1x) 7mrt.

 

Graag zouden de dames,de supporters,wederom willen aantreffen in De Heuf.

Op Zondag 20 Januari spelen de Eurotech Bevo Dames A2 een thuiswedstrijd tegen BFC Dames A2.