Dames 1 verliest door eigen fouten 

De dames maakten zaterdag de lange trip naar Breezand. ZAP bleek inderdaad, zoals vooraf verwacht een ploeg die goed gaat meekomen in de eerste divisie. Een jong maar toch wel uitgebalanceerde ploeg met verschillende kwaliteiten.

De Bevo dames moesten wennen aan de mooie ambiance, drukte, trommels en heel veel geluid. Waar dit zou moeten aansporen tot mooie prestaties blokkeerden de meiden compleet en ze beleefden een moeizame start.

 

Veel passfouten zorgden ervoor dat pas na 20 minuten de schade was hersteld. Een goede eindfase eind eerste helft zorgde voor de positieve 11-13 ruststand.

 

Waar de bevo-aanhang (ja, er waren er 8 in Breezand, 240 km) verwachtte dat de meiden na rust door zouden drukken werden zij onaangenaam verrast. De ploeg die nipt voor rust zo sterk acteerde deed de start van de eerste helft dunnetjes over. Een aantal onnodige passfouten en tijdstraffen zorgden ervoor dat het verschil maar niet werd gemaakt. Het missen van penalties en breakouts hielp ook niet mee.

 

Hoe het ook liep, daarvoor...

Met 4:30 op de klok, de bal en overtal dachten we hem wel over de streep te gaan trekken. Twee minuten later stonden we na 2 passfouten echter gelijk en had ZAP de bal. Toen deze er weer overheen kwam met een score braken de Bevo meiden en won ZAP de twee punten enigzins gelukkig.

 

Maar als je zelf niet oppakt wat er ligt, moet je ook niet zeuren....