Dames 1 presenteert: Wim Knippenbergh 

Dames 1 speelt dit weekend thuis. Om u op de hoogte te Dames 1 speelt dit weekend thuis. Om u op de hoogte te houden van het wel en wee van dames 1 rondom wedstrijden publiceert Dames 1 het wedstrijdverslag en de voorbeschouwing aan het begin van de week. Op deze pagina vind u o.a. de nieuwsberichten, de perspublicaties,

het wedstrijdprogramma en de uitslagen. Verder worden er regelmatig foto’s gemaakt tijdens wedstrijden.

 

Bij uitwedstrijden worden dit seizoen persoonlijke profielen van speelsters vrijgegeven naast de reeds bestaande speelsterprofielen, zie hier bijvoorbeeld: Anke Richters. In de weken dat er een thuiswedstrijd wordt gespeeld zullen aanhangers van dames 1 aan u worden gepresenteerd. Tevens zal er dan een voorbeschouwing op de aankomende thuiswedstrijd worden gedaan met de betreffende supporter(s).

De supporters die wij willen presenteren is: Wim Knippenbergh:

 

Wim speakert tweewekelijks wedstrijden van dames 1 bij elkaar en is als vader van Bram (heren 1) zeer betrokken bij beide standaardteams van Bevo.

 

1) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? En waarom bij Bevo?

Toen ik 15 jaar was, ben ik gestopt met voetballen. Er was toen met bij Heldia een junioren-team gestart. Daar ben ik toen met een vriend van mij met handballen gestart. In dit team speelden toen een aantal mensen die nu ook nog actief zijn bij Eurotech Bevo Hc.

Nadat ik gestopt ben met handballen ben ik via mijn dochter Karlijn en zoon Bram weer bij de handbalclub terecht gekomen. Eerst als belangstellende ouder, later als teammanager bij Heren 1 en nu als speaker bij de Dames 1

 

2) Heb je zelf vroeger ook gehandbald?

Ja, ik heb dus actief gehandbald. Eerst bij de junioren en later bij de senioren. Toen was het nog Heldia en speelden we een echte veldcompetitie (op gras met voetbalschoenen aan) en in de zaal. In de gemeente was toen nog geen sporthal.

 

3) Wat vind je leuk aan het spelletje handbal?

Handbal is: snel, dynamisch en vaak attractief als kijkspel. Daarom vind ik het zo leuk. Ik kijk liever naar een pot handbal dan naar een voetbalwedstrijd.

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Eigenlijk vind ik handbal heel leuk, dus deze vraag kan ik niet beantwoorden.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

Het leukste waren de kampioenschappen met ons junioren team, ook de Europacup-uitstapjes met Heren 1 (bijvoorbeeld Peja in Kosovo), de derde helft en de buitengewone buitentrainingen bij de herenrecreanten.

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

De blessure die mijn kinderen kregen door het handballen. Karlijn scheurde haar voorste kruisband af en Bram had een ernstige schouderblessure.

 

7) Wie is je sportidool?

Marco Beers, Nederlands tophandballer, maar ook een ontzettend aardige vent.

 

8)  Heb je andere voorbeelden in je leven?

Nee.

 

9) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

De Millennium trilogie van Stieg Larsson vond ik erg goed.

 

10) Wat is je favoriete eettent (of eten)?

Mijn favoriete eten is Italiaans (kan ik iedere dag eten).

Favoriete eettent: Pesos in Asten ( Mexicaans).

 

12) Wat verwacht je van dit seizoen met / van dames 1?

Dat ze in ieder geval mee doen bij de top van de eerste divisie, spelen om de nacompetitie en in ieder geval dit jaar nog niet promoveren. Dat is nog te vroeg voor dit relatief jonge team.

 

13) Deze week wordt aangetreden tegen Nieuwegein. Wat verwacht je van het duel van zaterdag?

We winnen toch zeker..!