Dames 1 presenteert: Tessa en Ingrid 

Zaterdag spelen de dames van Eurotech BevoHc een thuiswedstrijd tegen Bentelo. Het wordt dan ook weer eens tijd om een aanhanger van Dames 1 te presenteren! Deze week zijn dat er zelfs twee; Ingrid Janssen en Tessa Timmermans. Beiden waren vorig jaar nog te zien in het tenue van Bevo, dit jaar zijn ze vaste supporters bij de

thuiswedstrijden van de Dames 1. Ingrid woont op dit moment in Roermond en is werkzaam als fysiotherapeut in revalidatiecentrum Blixembosch, waar ze werkt met neurologie patiënten. Daarnaast is ze docent aan de opleiding ‘Fysiotherapie’ in Eindhoven.

 

Tessa woont in Utrecht en werkt in Den Haag bij Platform Bèta Techniek als projectleider Primair- en Voortgezet onderwijs. Platform Beta Techniek is een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en heeft als doel ervoor te zorgen dat kinderen eerder in aanraking komen met wetenschap en technologie en hierdoor vaker een bèta profiel kiezen op de middelbare school.

 

1) Hoe gaat het nu met je, nu je gestopt bent met handbal?

Ingrid: Goed. Ik heb niet het idee tijd over te houden. De tijd die ik eerst in handbal stopte is inmiddels opgevuld met andere bezigheden.

Tessa: Goed. Als je gestopt bent met handbal heb je in een keer heel veel tijd voor andere dingen en ik moet zeggen dat dat erg fijn is. Zeker nu ik sinds augustus een fulltime baan heb, is het wel lekker dat ik de andere tijd zelf kan invullen.

 

2) Wat mis je het meeste aan het handbal?

Ingrid: Het sociale gebeuren, het teamgevoel. Samen winnen, samen verliezen (alhoewel dat laatste natuurlijk minder leuk is), samen op stap. Dit alles met zo’n groep meemaken zorgt voor een hele hechte band.

Tessa: Dat is makkelijk, de wedstrijden. Als ik op de tribune zit heb ik ook altijd weer heel veel zin om mee te doen!

 

3) Wat mis je het minste aan het handbal?

Ingrid: Alle verplichtingen die er naast het handballen zelf bij komen kijken. En het ‘gedoe’ over randzaken wat er in een vrouwenteam ook automatisch bij hoort ;).

Tessa: Ik mis de trainingen en vooral het reizen naar de trainingen het minst.

 

4) Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt toen je zelf nog handbalde bij Bevo?

Ingrid: Het winnen van de promotiewedstrijden en de daarbij horende promotie naar de eredivisie voor heel veel publiek. En daarna natuurlijk het feesten en de huldiging op het stadhuis.

Tessa: Hier kan ik eigenlijk niet kiezen. Het waren eigenlijk twee momenten. Het kampioenschap in de Hoofdklasse in 2009 en een jaar later de promotie naar de eredivisie via de nacompetitie. Het kampioenschap in de Hoofdklasse was een absoluut hoogtepunt omdat we hier echt heel erg hard voor gewerkt hadden en er met zijn allen al heel lang naar uitkeken. Een jaar later promoveerde we vrij “verassend” via de nacompetitie naar de eredivisie. Hier was vooral de thuiswedstrijd, in een bomvolle Heuf, tegen BFC echt fantastisch!

 

5) Hoe vind je dat de dames het nu doen?

Ingrid: Wisselvallig. Waarschijnlijk komt dat door het inpassen van veel nieuwe meiden en een aantal tegenslagen met blessures. Nu is er gelukkig weer een stijgende lijn, met een aantal hele goede wedstrijden.

Tessa: Ik kan natuurlijk alleen iets zeggen over de wedstrijden die ik heb gezien, maar daarin vind ik de dames erg wisselvallig. Hele goede wedstrijden afgewisseld met hele slechte. De dames hebben een goede ploeg, die naar mijn idee veel meer kan dan dat er nu uitkomt. Complimenten gaan uit naar de dekking, want ik vind dat die dit seizoen goed staat.

 

6) Wat kan er nog beter?

Ingrid: Minder wisselvallig worden door beter op elkaar ingespeeld te raken en door duidelijke afspraken.

Tessa: Er worden best wel veel kansen gecreëerd, maar die worden nog niet optimaal benut. Daarnaast denk ik dat er meer gebruik moet worden gemaakt van de snelheid van de hoeken. Een paar snelle breaks per wedstrijd kan vaak al veel schelen.

 

7) Vervul je nu nog een rol binnen Bevo?

Ingrid: Ja, ik zit in de activiteiten commissie. Daarmee organiseren we leuke activiteiten voor alle leeftijdscategorieën buiten het handballen om. Denk aan sinterklaas, zwemmen, clubmixcup etc.

Tessa: Ik zit momenteel nog in de vrijwilligerscommissie van Bevo.

 

8) Wat verwacht je van dit seizoen nog van de dames?

Ingrid: Dat ze de stijgende lijn doortrekken, zodat ze uiteindelijk nog op een 6de of 7de plek gaan eindigen.

Tessa: Ik verwacht dat dit team nog wel wat beter gaat draaien. Het mag niet te lang meer duren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat er meer in zit dan dat er nu uitkomt. Uiteindelijk denk ik dat de dames bij de beste zes ploegen moeten komen.

 

9) Wil je in de toekomst weer gaan handballen?

Ingrid: Nee, dat denk ik niet. Ik vind het leuk om nu nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zo ben ik begonnen met tennis.

Tessa: Ik zou graag weer beginnen met handballen, maar voorlopig zit dat er even niet in omdat ik vrij druk ben met werk.

 

10) Deze week wordt aangetreden tegen Bentelo. Wat verwacht je van het duel van zaterdag?

Ingrid: Ondanks de nederlaag uit tegen Bentelo vorige keer, verwacht ik een overwinning voor Bevo in eigen hal. Het verschil op de ranglijst is maar vijf punten, en de dames zijn steeds beter in vorm.

Tessa: Bentelo thuis is te doen. Het zal wel een lastige wedstrijd worden, maar thuis vind ik de dames altijd vrij sterk, dus dat moet goed komen!