Dames 1 presenteert: Sarah Lovas 

Vorige week zijn de dames het jaar goed gestart met een winst op Westlandia. Deze week staat de eerste uitwedstrijd van 2014 op het programma en zal er dus, net zoals vorig jaar, weer een speelster gepresenteerd worden: Sarah Lovas.

Sarah is afkomstig uit Roermond en met haar 16 jaar is ze de jongste van het team. Deze linkshandige rechterhoek/opbouw speelster is afkomstig uit een echte handbalfamilie. Ze speelt naast dames 1, ook nog bij de dames A1 en zit in het eerste jaar van haar opleiding ‘MBO Toerisme’ in Maastricht.

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode?

Ben rond m’n 5e begonnen. Het enige wat ik me hiervan kan herinneren is dat we altijd veel spelletjes deden waardoor je het handballen een beetje onder de knie kreeg.

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

M’n moeder heeft vroeger op topniveau gehandbald, ik heb er nooit echt over nagedacht het was gewoon logisch dat ik ook ging handballen. Ik speelde eerder bij Leudal en toen moesten we altijd tegen Bevo A1 handballen, waarna ik benaderd ben door Frank Kersten en heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt.

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

Het is een dynamische, snelle en ook harde contactsport. Er gebeurt veel in een korte tijd. Je bent met een team en vecht voor elkaar, dat maakt het zo leuk.

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Je kunt er erg snel blessures oplopen, dat is wel minder.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

Heb zelf tot nu toe nog niet veel speciaals meegemaakt, maar denk dat als ik iets op moet noemen, het de finale was van Hasselt toernooi met Limburg.

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

Ik was het weekend voordat ik met Bevo voor de eerste keer meeging op een toernooi door m’n enkel gegaan en had m’n kapsel gescheurd…

 

7) Wie is je sportidool?

Mijn moeder, heel zeker weten. Ik kan er alleen maar van dromen van wat zij allemaal bereikt heeft met het handballen. Maar ik werk er hard voor!

 

8) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

‘Haar naam was Sarah’; het is een waargebeurd verhaal en gewoon heel mooi.

 

9) Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Heb eigenlijk niet echt een bepaalde film, maar als ik zou moeten kiezen is het ‘The Notebook’.

 

10) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Kip in de oven met aardappeltjes, gemaakt door mijn moeder! Heerlijk!

 

11) Wat verwacht je van dit seizoen met dames 1?

We zijn nu weer goed op weg en zijn al steeds meer punten aan het pakken! Dus we moeten gewoon zo doorgaan en voor elkaar werken en dan kunnen we steeds meer plaatsjes stijgen.

 

12) Deze week wordt aangetreden tegen Nieuwegein. Wat verwacht je van het duel van zaterdag?

Het word vast wel weer geen makkelijke wedstrijd, maar als we weer zo goed staan te dekken en al onze kansen erin gooien dan kunnen we heel zeker de 2 punten mee terug nemen naar Panningen en er weer een mooi feestje van maken!