Dames 1 presenteert: Romy van Ratingen 

Deze week staat er wederom een uitwedstrijd voor de Dames op het programma. Zondag spelen ze tegen United Breda. Er zal dus weer een speelster worden voorgesteld en deze week is dat Romy van Ratingen. Romy is een van de jongste speelsters van Dames 1 (17 jaar) en speelt naast Dames 1 ook nog in de A1.

Ze is een vliegensvlugge linkerhoek en neemt vaak de 7-meters. Romy zit op dit moment in 6 VWO en wil daarna Geneeskunde gaan studeren. In haar vrije tijd, tenminste wat daar nog van over is, is ze caissière bij de C1000 in Panningen.

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode?

Ik ben begonnen met handballen toen ik zes jaar was. Dit was direct na het behalen van mijn zwemdiploma. We hadden een compleet handbalteam in de klas, dus ik speelde met al mijn vriendinnetjes.

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

Mijn moeder heeft gehandbald bij Heldia en mijn vader is al ruim 20 jaar verbonden als medisch verzorger bij heren 1. Het was logisch dat ik dan ook bij Bevo terecht kwam.

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

Handbal is een snelle dynamische sport. Er is constant actie, waardoor het vaak spannend is om naar te kijken. Je speelt samen met een team en strijdt iedere wedstrijd samen voor een overwinning.

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Ik vind bijna alles leuk aan handbal, het is alleen jammer als er onsportief gespeeld wordt tijdens wedstrijden.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

In de C1 werden we Limburgs Kampioen. We zijn toen doorgegaan naar het Nederlands Kampioenschap waar we een 4e plaats behaalden. Ook zijn we in de B1 Limburgs Kampioen geworden en mochten we weer naar het Nederlands Kampioenschap, waar we de 7e plaats behaalden.

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

Momenteel zit ik met een knieblessure. Daar baal ik van en ik hoop snel weer fit te zijn!

 

7) Wie is je sportidool?

Ik heb geen sportidool, maar ik vind Sven Kramer en Epke Zonderland voorbeelden van sporters met een missie.

 

8) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

Het boek “Extreem luid & Ongelofelijk dichtbij”. Het is een ingewikkeld, maar mooi boek.

 

9) Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Dit boek is verfilmd: “Extremely loud and Incredibly close”. Met Tom Hanks en Sandra Bullock in de hoofdrollen. Het is een ontroerende film, waarin een autistisch jongetje zijn vader verliest op 9/11.

 

10) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Mijn favoriete maaltijd is lasagne. Ik vind de meeste lasagnes wel lekker. Dus de huisgemaakte tot en met de lasagnes uit de pakjes.

 

11) Wat verwacht je van dit seizoen met Dames 1?

Tot nu toe hebben we een paar hele goede wedstrijden gehad, maar ook meerdere slechtere wedstrijden. Ik hoop dat we de komende tijd de draad weer oppakken en dus weer veel kunnen gaan winnen. Ik denk dat we met ons team in de top 5 kunnen eindigen door er met z’n allen voor te vechten.

 

12) Deze week wordt aangetreden tegen United Breda. Wat verwacht je van het duel van zondag?

Toen we thuis tegen United Breda speelden hebben we er een mooie wedstrijd van gemaakt en ook met dikke punten kunnen winnen. Ik verwacht dat we zondag ook kunnen winnen van Breda. Het zal niet zo’n gemakkelijke pot worden als thuis, onder andere omdat er zonder hars wordt gespeeld. Maar ik geloof dat als we met z’n allen ons uiterste best doen, het een mooie wedstrijd zal worden waarin wij de twee punten mee naar Panningen kunnen nemen!