Dames 1 presenteert: Pien Koopmans 

Pien Koopmans

Dames 1 speelt dit weekend uit en om het thuisfront toch op de hoogte te houden van het wel en wee van dames 1 rondom wedstrijden publiceert Dames 1 het wedstrijdverslag en de voorbeschouwing aan het begin van de week. Op deze pagina vind u o.a. de nieuwsberichten, de perspublicaties, het wedstrijdprogramma en de uitslagen.

Verder worden er regelmatig foto’s gemaakt tijdens wedstrijden. De foto’s van de eerste wedstrijd tegen United Breda vind u bijvoorbeeld hier.

 

U kent wellicht al de speelsterprofielen, zie hier bijvoorbeeld: Pien Koopmans. Dit gaan we in de weken dat er een uitwedstrijd wordt gespeeld uitbreiden met een personal profile. Tevens zal er dan een voorbeschouwing op de aankomende uitwedstrijd worden gedaan met de betreffende speelster.

 

Zo zal er dus op de teampagina tweewekelijks een aanvulling worden gedaan met een personal profile van een speelster van dames 1. Aan het eind van het seizoen is dan de voltallige selectie aan bod gekomen.

 

De eerste speelster die wij willen presenteren is dus: Pien Koopmans.

 

Pien speelt dit seizoen met name op de cirkel en verdedigt veelal in de punt van de dekking. Ook op de linkerhoek komt zij goed uit de voeten. Pien komt uit de eigen jeugdopleiding en heeft met uitzondering van een tweetal seizoenen bij Leudal (om te “rijpen”) altijd gespeeld voor Bevo. Zij is afkomstig uit Beringe en is studente aan de TU Eindhoven, waar zij “medical engineering” studeert.

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode? 

Ik begon meteen na het zwemmen op 8 jarige leeftijd met handballen. Samen mijn beste vriendinnetje, Simone Gommans (dames2) zijn wij gewonnen bij de kabouters in de gymzaal in Beringe. Het handballen was altijd heel gezellig en er werden veel spelletjes gedaan.

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

Handbal is in deze gemeente natuurlijk best een grote sport. Mensen gingen in Beringe of voetballen of handballen. Ik koos voor Handbal, wat ik dus ook heel leuk bleek te vinden.

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

Handbal is een dynamische, actieve teamsport. Iedere wedstrijd is anders en ook iedere training is anders. Je speelt samen en wanneer dit goed gaat geeft dit een goed gevoel. Bij dames 1 krijg je waardering als je hard voor elkaar werkt, hiermee kunnen wij veel bereiken.

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Ik vind het jammer dat het handballen zo veel reizen voor mij oplevert. Ik woon zelf in Eindhoven op kamers en heb geen eigen auto.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

Er zijn eigenlijk 2 dingen die het allerleukste zijn:

 

Met de Limburgse selectie meedoen aan het Nederlands kampioenschap;

 

Toen ik in de A zat (15 jaar) mocht ik proeven bij dames 1. Dit ging redelijk goed en na een tijdje mocht ik iedere wedstrijd mee, meestal op de bank. Hierdoor kon ik proeven aan de sfeer bij dames 1, dit wilde ik zelf toen natuurlijk ook. In die jaren promoveerde we met dames 1 van de hoofdklasse naar de 1e divisie en door naar de eredivisie. Dit was wel heel erg leuk.

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

Het minst leuke moment was een jaar of 4 geleden. Na een zware voorbereiding werd ik niet goed genoeg bevonden voor dames 1. Dit is echter helemaal goed gekomen, door bij Leudal te gaan spelen. Hier heb ik toch op een hoog niveau mee kunnen draaien en heb ik veel minuten kunnen maken. Toen ik er klaar voor was ben ik terug gekomen naar Bevo.

 

7) Wie is je sportidool?

Ik heb geen echte (sport)idolen.

 

8)  Heb je andere idolen/ voorbeelden in je leven?

Ik vind het altijd mooi als mensen vol voor hun ambitie gaan en hiervan heb ik genoeg voorbeelden in mijn omgeving.

 

9) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

Saskia Noort, terug naar de kust. Spannende thriller.

 

10) Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Beste is moeilijk, maar van de laatste tijd: “the hunger games”. Beetje actie en toch nog wat romantiek.

 

11) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Zeker de maaltijden van mijn mama. Na een hele week studentenhuis is het eten op vrijdagavond altijd het aller lekkerst.

 

12) Wat verwacht je van dit seizoen met dames 1?

We hebben een leuk team, waarmee we hard voor elkaar moeten werken om goede resultaten te behalen. Maar wanneer we een goede dag hebben denk ik dat we van iedereen moeten kunnen winnen. Hierna denk ik dat we ons toch ergens bovenin mogen terug vinden.

 

13) Deze week wordt aangetreden tegen DSS in Heemkerk, de ploeg die vorig seizoen 4 maal met de punten aan de haal ging in de onderlinge duels. Wat verwacht je van het duel van zaterdag?

DSS heeft een leuke ploeg met een overall goed team. Het gaat een zware wedstrijd worden, waarbij we zullen moeten vechten voor de winst. Vorig jaar heeft DSS inderdaad 4x van ons gewonnen, maar dat gaan we dit jaar recht zetten!