Dames 1 presenteert: Maud Versleeuwen  

Aankomende zaterdag spelen de dames van EurotechBevoHC in Eindhoven tegen PSV. Tijd dus om weer een speelster te presenteren. Deze week is het weer een van de jonkies van de groep; Maud Versleeuwen. Maud woont in Panningen, is 17 jaar oud en speelt naast Dames 1 ook nog bij de Dames A. Ze zit op school op het Sint Lucas in Boxtel en studeert daar ‘vormgeving en concepten’.

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode?

Ik ben begonnen met handbal op mijn zesde. Ik kan het me niet meer heel goed herinneren maar we deden vooral spelletjes en hebben ook met een paar minitoernooitjes meegedaan.

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

Ik zat eerst op dansen maar dit vond ik niet meer zo leuk. Van mijn moeder moest ik bij een sport waar ik goed mijn energie in kwijt kon. Toen wilde ze met mij naar het handballen gaan kijken. Hier had ik helemaal geen zin in en wilde ook niet mee met haar. Uiteindelijk heeft ze me toch mee kunnen lokken en zijn we samen gaan kijken naar een training. Ik mocht al meteen meedoen. En ik was meteen verkocht en ben nooit meer gestopt. Ik ben bij Bevo gaan handballen omdat het dichtbij was.

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

Ik vind leuk aan het handballen dat het een teamsport is. Het is een harde, snelle sport waar je veel conditie en kracht voor nodig hebt. Ik kan er goed mijn energie in kwijt en natuurlijk is de gezelligheid binnen en buiten het veld erg belangrijk.

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Je kunt makkelijk blessures oplopen, en soms het verre reizen.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

Ik heb met de selectie Limburg vier keer mee mogen doen met het Nederlands Kampioenschap. En kampioen worden met Bevo. Ook heb ik aansluitend aan het Limburgs-Nederlands kampioenschap mee mogen doen.

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

Ik heb niet echt een dieptepunt, hopelijk komt dat ook niet. Maar verliezen is nooit leuk.

 

7) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

Ik hou niet zo van lezen en lees dus niet veel....

 

8) Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Ik heb wel meerdere films die ik wel goed vind, maar Harry Potter vind ik erg leuk.

 

9) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Zelfgemaakte lasagne door mijn vader, Heerlijk!

 

10) Wat verwacht je van dit seizoen met dames 1?

Het is erg afwisselend hoe het gaat. Hopelijk gaan de volgende wedstrijden weer beter en dat we nog veel punten kunnen pakken en nog een paar plaatsen stijgen. Want er zit zeker meer in dan dat we de laatste weken hebben laten zien!

 

11) Deze week wordt aangetreden tegen PSV. Wat verwacht je van het duel van zaterdag?

We zouden zeker moeten kunnen winnen. Als we spelen zoals de vorige keer tegen PSV en onze kansen er in gooien, moet het zeker lukken en dat we dan met twee punten naar huis kunnen!