Dames 1 presenteert: Linda van den Broek  

Aanstaande zondag staat voor de Dames 1 al de op één na laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie voor dit seizoen op het programma. De dames reizen af naar Cothen, waar ze spelen tegen Fortissimo. Er zal dus weer een speelster van Dames 1 worden gepresenteerd: >Linda van den Broek. Linda is een veelzijdige linkshander en dit is

inmiddels al haar vijfde seizoen bij Bevo Dames 1. Linda is 20 jaar oud, woont in Helden, is afgestudeerd als doktersassistente en studeert nu voor HBO-verpleegkundige. Naast het handbal en haar studie werkt ze in de weekenden nog in het verzorgingstehuis ‘De Wietel’ in Panningen.

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode?

Toen ik tien jaar was ben ik begonnen met handballen bij de handbalverenging in Swalmen. Ik heb daarvoor altijd geturnd maar was op zoek naar een nieuwe hobby en toen kwam ik bij het handballen uit. Wat ik me vooral kan herinneren van die periode is dat we veel spelletjes speelden en dat het vooral om de gezelligheid ging. We verloren vaak als team maar dat maakte ons niet veel uit, tegenwoordig heb ik daar wel wat meer moeite mee…

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

Voordat ik begon met handballen heb ik, zoals ik net al zei, altijd geturnd. Dit deed ik samen met mijn nicht. Toen zij besloot om te gaan handballen was ik nieuwsgierig en ben ik ook een keertje mee gaan trainen. Ik was meteen verkocht en sindsdien handbal ik. Toen ik in de B zat van handbalverenging Swalmen speelden we vaker tegen BEVO. Nadat wij een wedstrijd tegen BEVO hadden gespeeld vroeg Jeanne Haenen of ik zin had om mee te trainen bij de steunpunttrainingen van BEVO. Dit heb ik gedaan en enige tijd later ben ik bij BEVO B1 gaan spelen.

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

Wat ik leuk vind aan het handballen is de combinatie tussen snelheid, kracht en slimheid. Ook vind ik het leuk dat het een teamsport is en dat je met z’n allen werkt voor één doel.

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Wat ik jammer vind aan het handballen is dat het een blessuregevoelige sport is. Ook vind ik de verre reizen om een potje te handballen soms minder.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

In de A-jeugd zijn we bekerkampioen geworden en dat is voor mij echt een hoogtepunt. We hadden een heel leuk team met allemaal vriendinnen, leuke begeleiders en leuke ouders. De beker en het feestje zijn voor mij mooie herinneringen.

 

Ook het promoveren naar de eredivisie is voor mij een hoogtepunt geweest. In dat jaar mocht ik voor het eerst minuten maken in Dames 1. De wedstrijd thuis tegen BFC is mij het meeste bijgebleven omdat er veel publiek was, we speelden goed handbal en na de wedstrijd was het duidelijk dat we zouden promoveren.

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

Eigenlijk vind ik alle wedstrijden die we verliezen niet leuk…

 

7) Wie is je sportidool?

Mijn sportidool is mijn vader omdat hij mij altijd heeft geleerd om door te zetten. Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat...

 

8) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Friet met kaassoufflé door de frituur gemaakt !

 

9) Wat verwacht je van dit seizoen met dames 1?

Dit seizoen is niet helemaal gelopen zoals we van te voren verwacht en gehoopt hadden. Ik verwacht nog van dit seizoen dat we voor elk punt als team zullen vechten en dat we zo onze plaats ruimschoots behouden in de eerste divisie.

 

10) Deze week wordt aangetreden tegen Fortissimo. Wat verwacht je van het duel van zondag?

We moeten de punten meenemen naar Panningen dus er is maar één verwachting en dat is WINNEN!