Dames 1 presenteert: Kelly Smits 

Aankomend weekend spelen de dames van Eurotech BevoHc een thuiswedstrijd tegen Kwiek uit Raalte en er zal dus weer een speelster worden gepresenteerd. Deze week is dit: Kelly Smits. Kelly is 28 jaar en ze is één van de twee keepsters van het team. Inmiddels is dit al haar derde seizoen bij Bevo. Kelly woont op dit moment nog in Grashoek, maar ze gaat over een kleine maand verhuizen naar Maasbree, waar ze ook altijd

gespeeld heeft voordat ze naar Bevo kwam (BSAC). Kelly werkt in Blerick en geeft daar les aan hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs.

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode?

Ik ben begonnen op mijn 9e. Het waren vooral veel verschillende balspelletjes die we deden tijdens de trainingen. De basis van gooien en vangen werd ons op deze manier spelenderwijs bijgebracht.

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

Toen ik begon met handballen, handbalde mijn broer al enkele jaren. Ook mijn vader was actief betrokken bij het bestuur van BSAC. Hierdoor ben ik ook met het spelletje in aanraking gekomen. Op mijn 23ste heb ik de overstap gemaakt van speler naar keeper. Dit ontstond noodgedwongen, omdat de toenmalige keepster geblesseerd raakte. Het beviel direct goed in het doel en na 2 jaar gekeept te hebben voor BSAC, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via via ben ik toen bij BEVO terecht gekomen.

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

Ik geniet van het mentale spelletje in het doel tussen speler en keeper. De uitdaging om zo lang mogelijk te wachten met reageren, de schoten te lezen en de tegenspeelster uit te dagen. Samen met je teamgenoten in een flow raken en het gevoel hebben je tegenstander in je zak te hebben: dat zorgt voor een extra portie teamspirit!

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Ik heb langdurig last gehad van een blessure aan mijn elleboog. Dit heeft me gedurende verschillende periodes belemmerd, waardoor ik niet altijd alles eruit heb kunnen halen wat ik wilde.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

Bij de A-jeugd heb ik 1x voor een kampioenschap mogen spelen. Aanvankelijk hadden we nooit verwacht dit te bereiken. Het was dus al een overwinning op zich. Natuurlijk was het een flinke teleurstelling dat we het kampioenschap niet hebben kunnen pakken, maar ik kijk toch met trots terug op het behaalde resultaat van toen.

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

Het moment dat me vorig seizoen verteld werd dat ik misschien niet meer zou mogen keepen met de blessure die ik had, aangezien het keer op keer niet herstelde. Uiteindelijk was het doorlopen van een compleet onderzoek en een tijd uit de running zijn de enige optie. Dit heeft er gelukkig toe geleid dat ik inmiddels weer pijnvrij kan keepen.

 

7) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

Ik neem mezelf nooit de tijd om een goed boek te lezen. Ik kom niet verder dan een tijdschrift. 

 

8) Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Poeh… Lastige vraag. Ik hou van films met een goed verhaal en de nodige spanning: die zijn er een heleboel! Er één kiezen is dan ook onmogelijk…

 

9) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Hutspot met rookworst, bereid door mijn moeder.

 

10) Wat verwacht je van dit seizoen met dames 1?

De praktijk heeft dit seizoen uitgewezen dat we als team nog té wisselvallig zijn. Dit resulteert in pieken en dalen. Als we de laatste periode een constanter spel op de mat kunnen leggen, kunnen we nog zeker een paar plekken stijgen op de lijst. Ergens boven in de middenmoot eindigen zou wat mij betreft nu een mooi streven zijn.

 

11) Deze week wordt aangetreden tegen Kwiek. Wat verwacht je van het duel van zaterdag?

In de uitwedstrijd, eerder dit seizoen, konden we in de eerste helft redelijk blijven aanhaken. Door een zwakke tweede helft, waarin we onvoldoende tot scoren kwamen, lieten we het liggen. Hierdoor bleven de punten overtuigend in Raalte. We hebben dit seizoen daarentegen ook al meerdere malen laten zien wat we in onze mars hebben. Als we het voor elkaar krijgen om dit als team eruit te halen en voor elkaar door het vuur te gaan, dan wordt het zeker een interessante pot. Wij gaan deze uitdaging met vertrouwen tegemoet en kunnen daarbij uw hulp goed gebruiken!