Dames 1 presenteert: Inge van Velthoven  

Deze week staat er voor de Dames een thuiswedstrijd op het programma en zal er een speelster van Dames 1 worden gepresenteerd; >Inge van Velthoven. Inge is 24 jaar en is al vijf seizoenen een echte steunpilaar voor de Dames.

Inge is afkomstig uit Moergestel en voordat ze naar Bevo kwam heeft ze nog gespeeld voor VHC en PSV. Ze heeft haar opleiding MWD (maatschappelijk werk en dienstverlening) afgerond en zit op dit moment in het eerste jaar van de opleiding HBO Verpleegkunde (deeltijd).

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode?

Ik ben begonnen met handbal toen ik acht jaar was. Ik kan me hier niet zoveel meer van herinneren. Wat me is bijgebleven is dat ik toen een aantal buitentoernooitjes heb gespeeld in de zomer.

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

Bij ons in het dorp, waar ik ben opgegroeid (Moergestel), kon je kiezen tussen verschillende sporten. Een zus deed aan korfbal en de andere zat op handbal en ik ben ook gaan handballen, waarom dat zou ik niet meer weten. Ik heb in de jeugd bij de Brabantse selectie gezeten, via dat team ben ik bij PSV in Eindhoven gaan handballen en via via ben ik bij Bevo terechtgekomen.

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

Het leukste aan handbal vind ik dat het een snelle en harde teamsport is. Je hebt veel conditie, kracht en doorzettingsvermogen nodig. Ook vind ik het leuk dat je veel energie kwijt kunt in handbal.

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Aan het spelletje handbal vind ik alles leuk. Alleen het verre reizen voor de uitwedstrijden op dit niveau vind ik af en toe minder leuk.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

Promotie van de eerste divisie naar de eredivisie met Bevo. Dat zal ik nooit vergeten. Dat was zo gaaf om mee te maken.

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

Het opnieuw degraderen vanuit de eredivisie naar de eerste divisie. Alhoewel de eerste divisie wel een leuke en spannende competitie is.

 

7) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

Getuige van Lars Kepler.

 

8) Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

The lucky one. Dit vind ik gewoon een mooie romantische komedie.

 

9) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Tomatensoep van oma en witlofschotel van mijn moeder

 

10) Wat verwacht je van dit seizoen met Dames 1?

Ik denk dat we de top 6 nog wel moeten gaan halen met dit team. We moeten wat stabieler gaan presteren en dan gaan we zeker nog 4 of 5 plekken stijgen de tweede competitiehelft. Ik denk dat we veel kwaliteiten hebben in het team alleen op dit moment is er nog geen balans en werkt het allemaal nog niet helemaal goed. Maar er wordt hard getraind en de sfeer is goed in het team dus dan komen de prestaties vanzelf.

 

15) Deze week wordt aangetreden tegen DSS. Wat verwacht je van het duel van zaterdag?

Het zal een zware wedstrijd worden tegen DSS. Zij hebben de eerste competitiehelft erg goed gepresteerd. De uitwedstrijd was een van onze slechtste wedstrijden dus we hebben nog wat recht te zetten. Ik denk dat als de teamspirit er is en onze dekking goed staat dat we zeker mee kunnen doen. Het zal een zware maar leuke wedstrijd worden denk ik.