Dames 1 presenteert: Henny en Ton 

Na de winst vorige week bij SEW2, staat deze week de thuiswedstrijd tegen Nieuw Heeten op het programma. Thuiswedstrijden vinden de dames altijd fijn; ze hoeven niet ver te reizen, ze spelen voor eigen publiek, maar ook zeker omdat het na de wedstrijd in de kantine altijd gezellig is!

Samen met Henny en Ton worden er zo af en toe gezellige feestjes in de kantine georganiseerd. Tijd dus om Henny en Ton deze week te presenteren!

 

1. Hoe zijn jullie met Bevo in aanraking gekomen?

H.:Dat is lang geleden. Ik denk zo midden jaren ’80. We zaten in de bus naar Burgers Zoo met de buurtvereniging en Erik Gielen (oud-scheidsrechter en secretaris/tijdwaarnemer bij diverse wedstrijden op divisieniveau) zat achter ons. Hij vroeg aan Ton: “Jij hebt toch een handbal scheidsrechtersdiploma?” en zo is het gekomen. Ik zelf ben met Bevo in aanraking gekomen toen de handbalmarathon werd georganiseerd door Frank v.d. Beucken en Ton. Onze zoon Ben was toen 4 jaar en zag al die jongens sporten dat vond hij ook wel wat. Minihandbal stond in de kinderschoenen en er werden nog trainers gezocht. Ben en ik zijn toen begonnen met handbal.

 

2. Jullie hebben samen een bedrijf; ‘Henneton’. Wat doet jullie bedrijf precies?

T.: Kort gezegd wij exploiteren De Heuf. De doelstelling is om voldoende geld te genereren zodat BEVO kan blijven handballen in De Heuf.

 

Wij zorgen ervoor samen met ons personeel en de vrijwilligers dat het hele gebouw, de hallen, toiletten, kleedlokalen, slaapzalen, bar, keuken, rookruimte, krachthonk, sponsorbar, zaal en Metro schoon word gemaakt. Wij regelen dat men in de bar (die het centrale middelpunt van het gebouw is) gezellig iets kan eten en drinken voor en na de trainingen, wedstrijden, toernooien, activiteiten en vergaderingen.

 

Wij zorgen ervoor dat teams op trainingsstage kunnen komen en als het even kan wedstrijden spelen tegen teams van BEVO, dat ze een ontbijt, lunch en diner kunnen nuttigen. Wij zorgen ervoor dat alles geregeld is als men een feestje of een bijeenkomst wil houden in de verschillende ruimten van De Heuf, of het nu een kerstborrel of een 25 jarige bruiloft is.

 

Wij zorgen voor voldoende inkomsten door de hallen te verhuren voor evenementen.

 

3. Hebben jullie zelf vroeger eigenlijk ook gehandbald?

H.: Ik heb vroeger in Amsterdam met schoolhandbal meegedaan, onze school is toen kampioen van Amsterdam– west geworden. Onze leraar, een broeder, vond het erg belangrijk dat er aan sport gedaan werd en was zelf een beetje handbalgek.

 

T.: Ik heb zelf nooit gehandbald maar ben al meer dan 40 jaar scheidsrechter en heb verschillende teams van BEVO gecoacht de afgelopen 40 jaar.

 

4. Wat vinden jullie leuk aan het spelletje handbal?

H.: Het leuke aan handbal is vooral de snelheid en je verveelt je geen moment op de tribune. Nu ben ik geen voetbalfan maar ben wel eens wezen kijken naar PSV en SV Panningen. Ik heb mij verveeld, je bent als handbalfan gewend aan veel meer beweging en doelpunten. EN ik heb het koud gehad, binnensport is comfortabel, warm en droog.

 

5. Wat vinden jullie minder leuk aan handbal?

H.: Ikzelf vind dat het spel verruwd de laatste jaren, het wordt harder.

 

6. Hoe vinden jullie het in de kantine samen met de Dames?

T.: Het is verschrikkelijk. Kijk naar alle lampen boven de bar, je moet maken dat de plantenpotjes en melk en suiker van de tafels af zijn, anders maken ze er een grote troep van, je hebt nog nooit zo iets meegemaakt. Nee echt het is niet normaal!! 

MAAR het is altijd ZOOOO gezellig

 

7. Wat is het leukste dat jullie meegemaakt hebben in de kantine met de Dames?

T.: Het leukste, ik zou het niet weten want er waren/ zijn zoveel leuke momenten.

 

H.: De thema feestjes, Proud to be Fout, Pink Party, Dutch Night, carnaval.

De nieuwe lamp, het dansen op de bar, de leuke gesprekjes met de meiden en begeleiding, de openheid, spontaniteit.

 

8. Wat verwachten jullie van dit seizoen met Dames 1?

H.: Eigenlijk wel iets meer dan ze tot nu toe hebben laten zien maar het is een leerproces. Na de uitslag van afgelopen weekend heb ik er weer veel vertrouwen in.

 

9. Deze week wordt aangetreden tegen Nieuw Heeten. Wat verwachten jullie van het duel van zaterdag?

T.: Wat ik verwacht? Daar is toch maar 1 antwoord op? WINNEN!!!

 

10. Waarom zou iedereen zaterdag naar de thuiswedstrijd van de Dames moeten komen kijken?

H.: Ik zou daar zaterdagEN van maken. Dameshandbal is gewoon leuk om te zien. Het is snel, maar dan zo dat je ziet wat er gebeurt. De meiden kunnen alle ondersteuning gebruiken, je ziet dat ze daar van genieten als er veel publiek is. Vergeet vooral de 3de helft niet, ook daar(om) moet je naar de dames komen kijken.