Dames 1 presenteert: Fieke Arnoldussen 

Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd van 2013 op het programma voor Dames 1. Ze spelen uit tegen Quintus 2 en er zal dus ook deze week weer een speelster gepresenteerd worden; Fieke Arnoldussen.

Fieke is 27 jaar en is al vijf jaar leerkracht in het basisonderwijs op een basisschool in Blerick. Vorig jaar heeft Fieke in het tweede team van Bevo gespeeld maar dit jaar is deze linkshandige rechterhoekspeelster weer helemaal terug bij Dames 1!

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode?

Toen ik een jaar of 4 was heb ik een jaar gehandbald. Ik ging altijd mee kijken als mijn broer Roel moest trainen. Henny en Door waren toen trainsters en vroegen of ik geen zin had om mee te doen in plaats van altijd langs de kant zitten kijken. Dat wilde ik wel! Ik vond het leuk om “met de groten” mee te trainen. Keepen vond ik niet leuk omdat ik bang was voor de bal. Helaas beviel het trainen op woensdagmiddag niet en ben ik na een jaar alweer gestopt.

Nu handbal ik sinds mijn 14e weer.

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

Mijn hele familie handbalt of heeft gehandbald dus de sport was niet nieuw. Toch hebben we ook allemaal getennist, zit gym in de familie en heb ik zelf nog jazzballet gedaan.

Pap en mam hebben allebei bij Loreal (tegenwoordig Handbal Venlo) gespeeld. Roel en ik zijn beide bij Bevo gaan handballen omdat dit het dichtste bij was.

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

Dat het een teamsport is. Ook ben ik wel van de gezelligheid en het sociale contact.

Daarnaast vind ik het een leuk, snel spelletje. Er gebeurt veel en enkele minuten kunnen beslissend zijn.

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Verliezen natuurlijk, maar daarnaast heb ik eigenlijk niet echt iets wat ik niet leuk vind.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

De promotie vanuit de hoofdklasse in 2009.

Er gingen drie bussen mee, iedereen in geel-blauw gehuld. Overal gele vaatdoekjes met daarop de tekst: Meh me lepke! Bij aankomst in de kantine werden we warm onthaald en ging het feest nog even door....

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

De vele enkelblessures in de eerste jaren dat ik handbalde.

Verder heb ik geen specifieke momenten.

 

7) Wie is je sportidool?

Maarten van der Weijden. Hij heeft laten zien dat met vallen en opstaan, enorme tegenslagen (leukemie) maar kei hard werken, heel veel mogelijk is. Hij werd na het overwinnen van zijn ziekte Olympisch kampioen 10 km open water.

 

8) Heb je andere idolen/ voorbeelden in je leven?

Idool is misschien het verkeerde woord. Maar ik ben heel trots op mam. Positief proberen te blijven en je niet uit het veld laten slaan.

 

 

9) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

Haha… lezen… Mooiste boek wat ik nu ook nog altijd opschrijf in de vriendenboekjes van de kinderen uit mijn klas is: Blauwe Plekken van Anke de Vries, een kinderboek.

Dat heeft, toen juffrouw Els dat in groep 8 voorlas, heel veel indruk gemaakt.

 

10) Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Er zijn een aantal films die ik wel 100x kan kijken. Of dit ook de beste films zijn weet ik niet maar Blood Diamond en the Shawshank Redemption zijn wel voorbeelden hiervan.

 

11) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Echt favoriete maaltijd heb ik niet meer echt. Ik vind bijna alles lekker. Wat ik niet ken probeer ik. Ik vind het zelf erg leuk om te koken maar helaas heb ik hier bijna nooit tijd voor.

Een nieuw probeersel kan verrassend lekker smaken maar er gaat toch niks boven de gerechten van “Casa di Mama”.

 

12) Wat verwacht je van dit seizoen met dames 1?

Het ziet er nu nog niet zo naar uit maar toch hoop ik nog steeds top 5 te halen.

 

15) Deze week wordt aangetreden tegen Quintus 2. Wat verwacht je van het duel van zondag?

We weten dat het een goede ploeg is, met veel lange meiden. Thuis hebben we verloren. Ik hoop dat we ze kunnen verrassen, in de flow raken en iedereen versteld doen staan…