Dames 1 presenteert: de keeperstrainers 

Aanstaande zaterdag staat voor Dames 1 de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Inmiddels zijn alle speelsters al geïntroduceerd, maar natuurlijk zijn er nog meer mensen betrokken bij Dames 1. Sinds een aantal weken zijn bijvoorbeeld ook Marco van Knippenberg en Pierre van den Mortel actief bij Dames 1. Samen verzorgen ze de keeperstrainingen en zijn ze aanwezig bij de wedstrijden.

 

1) Hoe zijn jullie als keeperstrainersduo bij elkaar gekomen?

Pierre: ‘In een grijs verleden heb ik Marco (die toen nog keeper was) getraind. Ongeveer negen jaar geleden zijn zowel Marco als ik met keeperstraining begonnen bij aparte teams. Op een zeker moment hebben wij die keepers in een groep bij elkaar gebracht en gaven wij op maandagavond specifieke keeperstraining voor een grote groep keepers’.

 

Marco: ‘Eigenlijk zijn we toevallig als duo bij elkaar gekomen. Ik gaf keeperstraining aan de Dames A en Pierre gaf daar toen al training’.

 

2) Hebben jullie zelf ook gehandbald?

Pierre: ‘Mijn eerste ervaring met handbal was op het einde van de basisschool.

Via vrienden werd ik lid van HV Megacles in Weert, later fuseerden drie verenigingen tot het huidige HV Rapiditas. Vrij snel werd ik keeper: als keeper van de A heb ik nog in de Limburgse selectie gezeten. Bij de heren 1 hadden wij een trainer uit Venlo en via hem ben ik gevraagd bij Loreal, toen 1e divisie, te gaan spelen. Na een jaar of vier ging ik terug naar Megacles’.

Marco: ‘Ik heb sinds mijn zevende gehandbald, ik ben altijd keeper geweest en dit heb ik gedaan tot zo'n acht jaar geleden. Toen ben ik begonnen bij Quick in Weert en daarna ben ik naar Rapiditas gegaan’.

3) Wat zijn (buiten het handbal) jullie hobby’s?

Pierre: ‘Serieus tuinieren, fotografie, verre reizen en genieten van buitenlandse bieren’.

Marco: ‘Buiten het handbal ben ik nauw betrokken bij de ‘Vastelaovundj in Wieert’. In 2009 ben ik Landhieer (soort prins) geweest en daarna ben ik actief geworden binnen de carnavalsvereniging "de Schaopkes". Verder kamperen we graag als gezin. Samen met mijn vrouw Maaike en mijn twee zoons Dirk (8) en Mats (6) staan we dit jaar in het voorseizoen voor de derde keer op rij op camping Beringerzand’.

4) Wat is de reden dat jullie dit seizoen de overstap hebben gemaakt naar Bevo?

Pierre: ‘Wij hebben de laatste twee jaren geprobeerd het keepersgebeuren binnen Rapiditas op een hoger plan te brengen, maar we vonden daarvoor met name binnen de Technische Afdeling onvoldoende draagvlak. Op een zeker moment was voor mij de maat vol en ben ik gestopt. Vlak daarna kwam er contact met Osvaldo, die ik kende vanuit Rapiditas, …………………..en zo is het gekomen!

Marco: ‘Na een telefoontje van Osvaldo waarin hij aangaf een keeperstrainer te zoeken voor de Dames 1, zijn we een avond in gesprek gegaan en al vrij vlot werden we enthousiast gemaakt!’

 

 

5) Hoe bevalt het tot nu toe bij Bevo?

Pierre: ‘Het was voor ons gemakkelijk om te wennen aan Bevo en binnen Bevo: leuke mensen en er wordt goed en serieus gewerkt’.

Marco: ‘Het bevalt erg goed bij Bevo, ik vindt het erg prettig te werken met speelsters die zo sportief gedreven zijn’.

6) Wat willen jullie bereiken met de keepsters van Bevo?

Pierre: ‘In een goede sfeer met hard trainen de keepers maximaal te laten presteren op een hoog niveau’.

Marco: ‘Wat ik wil bereiken met de keepsters van Bevo is dat we keepsters neer kunnen zetten die vertrouwen uitstralen naar het team. Daarnaast wil ik dat we kunnen schaven aan techniek en de positieverbetering in het doel’.