Dames 1 presenteert: De Dweilmeiden 

Dames 1 speelt dit weekend thuis. Om u op de hoogte te houden van het wel en wee van dames 1 rondom wedstrijden publiceert Dames 1 het wedstrijdverslag en de voorbeschouwing aan het begin van de week. Op deze pagina vind u o.a. de nieuwsberichten, de perspublicaties, het wedstrijdprogramma en de uitslagen. Verder worden er regelmatig foto’s gemaakt tijdens wedstrijden.

 

Bij uitwedstrijden worden dit seizoen persoonlijke profielen van speelsters vrijgegeven naast de reeds bestaande speelsterprofielen, zie hier bijvoorbeeld: Pien Koopmans. In de weken dat er een thuiswedstrijd wordt gespeeld zullen aanhangers van dames 1 aan u worden gepresenteerd. Tevens zal er dan een voorbeschouwing op de aankomende thuiswedstrijd worden gedaan met de betreffende supporter(s).

De eerste supporters die wij willen presenteren zijn de dweilmeiden: Rachel & Tessa:

 

Met ingang van dit seizoen beschikt dames 1 bij thuiswedstrijden ook over dweilmeiden. De ene week hebben ze meer te doen dan de andere week. Dit hangt met name af van de hoeveelheid valpartijen, blessurebehandelingen en liters zweet die worden geproduceerd door de Bevo-dames en hun tegenstanders. Ook pikken de keepsters wel eens werk van ze af.

 

1) Op welke leeftijd zijn jullie in aanraking gekomen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode?

Tessa: ik ben gaan handballen toen ik negen jaar was. In het begin was het best moeilijk, maar ik leer snel. Ik handbal nu iets meer dan een jaar en speel samen met mijn zusje in de D5.

Rachel: ik ben ook gaan handballen toen ik negen jaar was. Ik vond de training direct erg leuk om te doen en ik had met Els en Jolanda twee erg leuke trainsters.  

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

Tessa: ik ben op handballen gegaan omdat papa vroeger ook gehandbald heeft, ook bij Bevo.

Rachel: ik heb een paar jaar gedanst bij ‘dé dé dance ballet’ maar ik wilde graag een teamsport gaan doen. Toen ben ik met mijn vader een paar keer naar ‘De Heuf’ geweest en heb ik wedstrijden gekeken. Ik was gelijk verkocht!

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen? Wat willen jullie zelf bereiken?

Tessa: ik vind handbal leuk omdat het een teamsport is en omdat je het samen moet doen. Ik zou graag profhandbalster willen worden als ik zover kan komen!

Rachel: ik vind handbal ook leuk omdat het een teamsport is en je flink mag aanpakken. Ik wil zover mogelijk komen (Nederlands team) en gaan handballen in Polen of Denemarken.

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Tessa: ik vind het niet leuk als ik niet op mijn eigen positie kan spelen. Ik voel me dan niet zo op mijn gemak in het veld.

Rachel: ik vind het niet leuk dat onze competitie zo kort is. We spelen best wel weinig wedstrijden in een jaar en het liefste speel ik elke week!

 

5) Wat is het leukste dat jullie meemaakten bij het handballen?

Tessa: dat ik het afgelopen seizoen bij een wedstrijd tegen Swift (een mix met ook jongens) het een jongen van Swift zo moeilijk maakte met verdedigen dat hij in de tweede helft zo pissig werd dat hij begon te schelden op mij! Dat vond ik wel leuk!

Rachel: sinds kort train ik op de zaterdag bij de handbalschool. Je krijgt dan erg goede trainers waarvan je veel kunt leren. Onze eerste training werd gegeven door Osvaldo. Ik keek erg tegen hem op en was best wel nerveus, maar het was een super leuke ervaring!

 

6) Wie zijn jullie sportidolen?

Tessa: Inge van Velthoven van de dames 1 en Ivan Cupić van het Poolse Vive Targi Kielce.

Rachel: Linda van den Broek en Inge van Velthoven van dames 1 en eigenlijk het hele dames 1 team. Ze zijn altijd super aardig en het is altijd erg gezellig! Een super team.

 

7)  Hebben jullie andere idolen/ voorbeelden in je leven?

Tessa: ik ben verder fan van Mainstreet en Rihanna.

Rachel: net zoals Tessa ben ik fan van Ivan Cupić. Hij handbalt bij Kielce in Polen, waar ik fan van ben.

 

8) Wat is het beste boek dat jullie ooit hebben gelezen en waarom?

Tessa: ‘Het geheim, van het geheim, van het geheim’.

Rachel: ‘Mees Kees’ omdat ik het een erg grappig boek vind!

 

9) Wat is de beste film die jullie ooit hebben gezien en waarom?

Tessa: dat weet ik zo niet…

Rachel: de film van ‘De smurfen’! Die vind ik geweldig leuk om naar te kijken!

 

10) Wat is jullie favoriete maaltijd en door wie bereid?

Tessa: ‘Pierogi’ gemaakt door mijn oma in Polen. Het is een Pools deeggerecht met vulling:

- Pierogi ruskie= met aardappel, ui en witte kaas;

- Pierogi z serem= met zoete witte kaas;

- Pierogi z kapusta i grzybami= met zuurkool en paddestoelen.

Rachel: Tagliatelle klaargemaakt door mijn moeder! Echt heerlijk!

 

11) Deze week wordt aangetreden tegen Quintus, de ploeg die vorig seizoen allebei de keren wedstrijden gewonnen heeft. Wat verwachten jullie van het duel van zaterdag?

Tessa: ze gaan zeker winnen thuis! Het publiek moet goed aanmoedigen en ze moeten gewoon voor de winst gaan. Ik ga ze in elk geval aanmoedigen!

Rachel: deze keer gaan ze winnen! Als iedereen goed in vorm is en ze als team hard voor elkaar werken gaat het zeker lukken!