Dames 1 presenteert: Carlijn Heesen  

Aankomende zaterdag staat de vijfde uitwedstrijd op het programma voor Dames 1 en zal er dus weer een speelster worden gepresenteerd. Deze week is dit: Carlijn Heesen. Carlijn is één van de twee middenopbouwspeelsters van Dames 1 en daarnaast ook een van de echte Panningse in

de ploeg. Het is door omstandigheden pas haar tweede echte seizoen bij Bevo dames 1. Ze bracht een jaar door bij Olympia Hengelo, kwam daar met een schouderblessure van terug, kwam terug vanuit het tweede team en ging tijdens het afgelopen seizoen op een afstudeerstage in Indonesië. Dit seizoen is ze er echter weer helemaal bij. Haar studie SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) is afgelopen zomer immers afgerond…

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode?

Rond mijn achtste ben ik begonnen met handballen. Wat ik me kan herinneren van die periode is dat we voornamelijk spelletjes speelden en dat er bij de wedstrijden bijna niet gescoord werd.

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?`

Mijn vriendin ging op handbal en vandaar dat ik ook mee ging trainen! Het is altijd goed bevallen en ik vind het spelletje na 15 jaar nog steeds hartstikke leuk! En waarom Bevo; ik woon in Panningen dus het was vanzelfsprekend dat ik bij Bevo ging handballen!

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

Ten eerste heb ik handbal altijd leuk gevonden omdat het een echte teamsport is. Ook nu bij dames 1 hebben we een gezellig team waarmee we ook buiten het handbal soms met elkaar afspreken. Daarnaast is handbal natuurlijk een snel, dynamisch spelletje waarin veel gebeurt! Een wedstrijd kan tot op de laatste minuut spannend zijn omdat er zoveel doelpunten vallen. Elke week met het team strijden voor de overwinning en het gevoel dat je krijgt als er een wedstrijd gewonnen is, zijn ook dingen die bij handbal horen en die ik echt leuk vind!

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Soms vind ik het lastig omdat ik door het handbal andere dingen moet laten. Ik ben iemand die graag overal bij wil zijn als bijvoorbeeld mijn vrienden wat leuks gaan doen. Ik kan er dan niet altijd bij zijn, maar ik kies voor handbal en ik weet dat dat erbij hoort! Natuurlijk is het in het team altijd gezellig en ben ik al snel vergeten als ik ergens niet bij kan zijn.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

Vroeger zat ik in het Limburgs team en zijn we naar het Nederlands Kampioenschap geweest, dit vond ik erg leuk om mee te maken! Maar het mooiste moment was toch echt het kampioenschap in de Hoofdklasse in 2009. Er gingen drie bussen mee naar de uitwedstrijd en bij terugkomst in de hal was er een mooi feestje georganiseerd! Dit was een mooie ervaring die ik nooit zal vergeten.

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

Dat was denk ik mijn schouderblessure twee jaar geleden. Ik moest geopereerd worden en kon daardoor een half jaar niet handballen. Gelukkig verliep mijn revalidatie goed en kon ik in de voorbereiding van het volgende seizoen weer aansluiten.

 

7) Wie is je sportidool?

Een sportidool heb ik niet.

8) Heb je andere idolen/ voorbeelden in je leven?

Nee ook niet.

 

9) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

Ik lees veel boeken, maar het beste boek vind ik moeilijk om te zeggen. ‘Haar naam was Sarah’ vond ik wel een heel indrukwekkend boek!

 

10) Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Films kijk ik eigenlijk weinig. En de beste film die ik heb gezien weet ik echt niet meer. Romantische drama’s vind ik in elk geval niks, dus zoiets is het zeker niet geweest.

 

11) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Eigenlijk eet ik het liefste gewoon aardappelen, vlees en groenten met een lekker sausje, bereid door mijn moeder!

 

12) Wat verwacht je van dit seizoen met dames 1?

Onze start van het seizoen was niet zo best. Desondanks denk ik toch dat we met ons team in de top vijf van de eerste divisie kunnen eindigen. Ik heb vertrouwen in ons team en als we er met z’n allen voor vechten dan moet dat kunnen lukken!

 

13) Deze week wordt aangetreden tegen Internos. Wat verwacht je van het duel van zaterdag?

Op de ranglijst is te zien dat we één puntje boven Internos staan. Statistisch gezien is het dus een spannende wedstrijd. Afgelopen week hebben wij twee wedstrijden gewonnen; Fortissimo thuis en dinsdagavond de bekerwedstrijd in Mill. Ik hoop dat we dit vast kunnen houden en zaterdag Internos aan het rijtje toe kunnen voegen. Met voldoende vechtlust en concentratie zou dit moeten lukken!