Dames 1 presenteert: Annette Bukkems 

Annette Bukkems

Deze week staat de uitwedstrijd tegen Kwiek op het programma en is het tijd om weer een speelster te presenteren namelijk; Annette Bukkems.

Voor Annette is het inmiddels al haar vierde seizoen bij Bevo Dames 1. Ze is afkomstig uit Asten en heeft voor haar komst bij Bevo bij Niobe (Asten) gehandbald. Annette zit nu

in haar laatste jaar van de opleiding ‘Sport, Gezondheid en Management’ op de HAN in Nijmegen.

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode?

Ik ben begonnen met handballen toen ik 11 jaar was. Ik had al verschillende sporten geprobeerd (ballet, turnen, tennis) maar dit bleek allemaal niks voor mij. Toen ben ik handbal gaan proberen en dit vond ik erg leuk. Ik kwam in eerste instantie terecht in een team met alleen maar jongens, maar langzamerhand zijn er steeds meer meisjes bijgekomen.

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

Mijn moeder heeft vroeger ook altijd gehandbald en wilde het mij ook laten uitproberen. Ik ben begonnen bij h.v. Niobe uit Asten, waar ik tot mijn zestiende heb gespeeld. Daarna was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik bij Bevo terechtgekomen. Bevo was voor mij een logische keuze omdat mijn moeder hier vroeger ook altijd heeft gespeeld. Ze is een echte Beringse en ik heb hier dus ook veel familie wonen.

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

Handbal is een snelle, dynamische sport. Als speler moet je zowel aanvallen als verdedigen en je kunt je lekker uitleven. Klappen ontvangen, maar natuurlijk ook uitdelen.

 

4) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

Handbal is een blessuregevoelige sport waarbij je door een ongelukkige beweging of val voor een lange tijd uit de roulatie kunt zijn.

 

5) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

Het winnen van de beker in de A-jeugd, en dan met name de halve finale tegen toen nog Loreal. Loreal was dat seizoen ongeslagen kampioen geworden in de reguliere competitie en we waren gebrand om van hun te winnen. Het liep alleen helemaal anders, we werden compleet weggespeeld en stonden met rust 9 doelpunten achter. Eigenlijk onmogelijk om nog te winnen. Maar in de tweede helft kwamen we steeds dichterbij en uiteindelijk scoorden we in de laatste tien seconden van de wedstrijd de winnende treffer, onze eerste voorsprong die wedstrijd.

 

6) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

Ik heb niet echt een specifiek moment. Maar bij handbal kan een wedstrijd nog beslist worden in de laatste seconden en het is wel eens voorgekomen dat we net in die laatste seconden de wedstrijd uit handen hebben gegeven. Hier kan ik dan nog goed een week chagrijnig om zijn.

 

7) Wie is je sportidool?

Deze heb ik eigenlijk niet echt een.

 

8) Heb je andere idolen/ voorbeelden in je leven?

Nee ook niet.

 

9) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

Ik vind lezen niet zoveel aan. Als ik lees dan zijn het tijdschriften of boeken voor mijn studie. Dit is voor mij al een hele opgave om deze door te nemen zonder in slaap te vallen.

 

10) Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Ik kijk graag films, dus dit zijn er meerdere. Maar laatst heb ik Safe Haven gekeken, een lekkere dramafilm met een goed verhaal. Zeker een aanrader.

 

11) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Ik vind pasta carbonara altijd wel lekker. Het liefste maak ik deze dan zelf omdat ik dan zelf kan bepalen wat er allemaal in komt en is die dus op zijn lekkerst.

 

12) Wat verwacht je van dit seizoen met dames 1?

We hebben dit jaar een leuk team, waarin iedereen bereid is hard voor elkaar te werken. Ten opzichte van vorig jaar zijn we in de breedte zeker sterker geworden. Het moet dus minimaal mogelijk zijn om de prestatie van vorig seizoen te evenaren en misschien zelfs wel te overtreffen.

 

13) Deze week wordt aangetreden tegen Kwiek. Wat verwacht je van het duel van zaterdag?

Vorig jaar hebben we de openingswedstrijd van het seizoen met 30-29 gewonnen van Kwiek. Een half jaar later verloren we in Raalte met 31-25. Wedstrijden tegen Kwiek gaan vaak gelijk op en worden op het einde beslist. Ook zaterdag zal het weer een spannende wedstrijd gaan worden. Kwiek begon goed aan het seizoen en staat op dit moment op een 4de plaats. Na onze overwinning van afgelopen zaterdag op PSV, hoop ik dat we de smaak te pakken hebben gekregen en ook naar de top van de Eerste divisie gaan klimmen. Het zal niet gemakkelijk worden, maar we gaan er als team alles aan doen om die twee punten mee naar Panningen te nemen!