Dames 1 onderuit in eerste duel van de play-offs 

Gemiste kansen terugkerend probleem voor Dames 1 

De dames van Targos Bevo HC hebben hun eerste wedstrijd in de play-offs verloren. In Panningen werd het 25-24 voor de gasten van PSV uit Eindhoven. De wedstrijd tegen de op papier zwakste tegenstander in de play-offs ging lang gelijk op, maar werd in de laatste twee minuten beslist door de nummer vijf van de reguliere competitie.

Coach van Bevo Osvaldo Gomes wijt het verlies aan de gemiste kansen. “Ik heb ongeveer twintig vrije kansen geteld die er niet ingingen. Als je een aantal van die mogelijkheden benut, eindig je op 33, 34 doelpunten en win je deze wedstrijd gemakkelijk. Het is een terugkerend probleem van de laatste weken. We creëren genoeg, maar we maken het niet af.”

 

De beide ploeg ontliepen elkaar niet veel . Geen enkele keer in de wedstrijd werd er door één van de ploegen een voorsprong genomen van meer dan twee doelpunten. Na een ruststand van 12-13 kwam Bevo goed terug en na drie kwartier spelen stond de ploeg uit Panningen op een 20-18 voorsprong. PSV scoorde echter vier keer op rij en bij een 20-22 achterstand vroeg Gomes een time-out aan.

 

Na het rustmomentje kwam Bevo wederom terug in het duel. In de 53e minuut kreeg PSV bij een stand van 21-22 een 7-meter die gered werd door Anke Richters. Ook in tweede instantie bleek de sluitpost van Bevo niet passeerbaar. De Panningse dames leken gesterkt door de dubbele redding en kwamen op 22-22. De opleving was echter van korte duur. Na 57 minuten spelen stond er voor de zoveelste keer in de wedstrijd een gelijke stand op het scorebord: 23-23.

 

Waar Bevo in de laatste twee minuten de kansen wederom niet afmaakte, scoorde PSV wel. “Eigenlijk waren we de hele wedstrijd beter”, zegt Gomes. “Er was maar één ploeg die wilde handballen en dat waren wij. We moeten deze wedstrijd gewoon winnen en als je kijkt naar de kansen was dat terecht geweest. Het zijn dure punten die we hier laten liggen.”

 

Het thuisverlies is een tegenvaller voor Gomes. “Ik had er wel op gerekend hier de eerste punten van de play-offs te pakken.” De uitslag tegen PSV betekent dat komende week al een serie cruciale wedstrijden wacht. Woensdag staat de uitwedstrijd tegen Fortissimo op het programma, waarna zaterdag wordt afgereisd naar Borne voor het duel met Borhave. “Die twee duels hoefden we in eerste instantie niet te winnen, maar door ons verlies zijn dat nu belangrijke wedstrijden geworden.”

 

De doelpunten van Bevo werden gemaakt door: Lisan van Hulten 9, Linda van den Broek 7, Aïcha Chida 5, Inge van Velthoven 2, Fenna Kessels en Betti Budai 1.