Daan Versleeuwen zet zich Kerngezond in 

Persbericht Veld7

Basisschooljeugd Grubbenvorst gaat voor KERNgezond!

 

Grubbenvorst – Op vrijdag 4 oktober was de aftrap van het project KERNgezond in Grubbenvorst. De 120 leerlingen van de groepen 6 en 7 van de basisscholen De Kameleon en De Samenprong gaan zich dit schooljaar bezig houden met gezondheid in de breedste zin van het woord. Dit betekent dat de leerlingen zich gaan bezig houden met gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag. Dit komt samen in KERNgezond. Deze eerste van acht activiteit van dit schooljaar stond in het teken van een KERNgezond ontbijt onder de noemer VVV@School.

De opening werd verricht door wethouder Paul Driessen en Maurice Graef van Sport-Company. Daarna was het tijd voor de kinderen om te beginnen met hun gezonde ochtend. Onder begeleiding van een professionele instructeur en VVV-mascotte Koelie startte VVV@School met een leuke warming-up op muziek op het schoolplein. De topsporters Neiske Becks (triatlon) en Daan Versleeuwen (handballer van Bevo Hc en jeugdinternational van Oranje) deden evenals de leraren mee aan deze opwarmer. Hierna werden de kinderen naar hun klaslokaal begeleidt waar een heerlijk gezond ontbijt klaarstond. Het ontbijt bestond uit heerlijke broodjes van Bakkerij Engels en Jan Linders Grubbenvorst leverde de overige producten zoals fruit, boterhamvlees en drinken. Tijdens het ontbijt werd er door Maurice Graef uitgelegd wat KERNgezond precies inhoudt. Neiske, Daan en Koelie kwamen in alle klassen langs om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt, maar ook om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan. De kinderen ontvingen vanuit KERNgezond-partner Smood ook nog een zakje met fingerfood, een nieuw soort gezonde snack.

Tevens hebben alle kinderen een KERNgezond-certificaat ingevuld. In dit certificaat hebben de kinderen beschreven wat ze dit schooljaar gaan doen om KERNgezond te worden. Dit werd beschreven op het gebied van bewegen, voeding en gedrag.

 

In de tijd dat de kinderen zich bezig hielden met het ontbijt en de voorlichting, hadden alle ouders de kans om bijgepraat te worden over het belang van een gezond ontbijt. Deze voorlichting werd verzorgt door Adorien ten Doeschate van de GGD.

 

Al met al was dit een zeer enthousiaste en geslaagde aftrap van KERNgezond Grubbenvorst! De tweede activiteit van KERNgezond Grubbenvorst is een volleybaltoernooi en zal plaatsvinden op vrijdag 8 november aanstaande. Vanaf deze week zullen de kinderen elke week een leuke volleybaltraining krijgen van SV Aspargos om zo goed getraind aan het toernooi te beginnen.