Daan, Sander en Bram: Nederlands kampioen 

Voor maar liefst de vierde keer op rij heeft de (inmiddels) oudste herenlichting van Limburg de titel gepakt bij het NK voor afdelingsselecties.

“Het is een mix van talent en trainingsarbeid,” zeggen de trotse trainers Mark Schlicher en Frank van de Broek na afloop. “In Limburg wordt veel geïnvesteerd in onze talenten en dat zie je terug in de afdelingsselecties van de oude en jonge groep. Sommige jongens trainen dagelijks anderhalf uur en dat vijf keer per week. Dat geeft ons een duidelijke voorsprong op de rest van Nederland.”

 

Limburg bereikte de finale door eerste in de poule te worden en in de halve finales Brabant met 28-17 te verslaan. De tegenstander kwam uit de halve finale tussen Oost en Zuid Holland. Een spannend duel, dat na 16-16 met strafworpen in het voordeel van Zuid Holland werd beslist. In de eindstrijd ging het lang gelijk op en wist ZH de achterstand steeds op één of twee doelpunten verschil te houden. Pas in de tweede helft liepen de Limburgse mannen verder uit en konden de wedstrijd vrij relaxt uitspelen: 21-15.

 

Namens Eurotech Bevo Hc maakten Daan Versleeuwen, Sander van Berlo en Bram Hermans deel uit van de Limburgse selectie. Voor hen was dit een extra speciale prijs omdat ze de Nederlandse kampioenschappen voor de laatste keer met hun selectie op zo’n prachtige wijze konden afronden.