Cruciaal openingsduel voor Eurotech Bevo Hc 

Na afloop van de laatste speeldag uit de reguliere competitie kon het definitieve programma voor de play offs worden opgesteld. Duidelijk werd daarbij dat de heren van Eurotech Bevo Hc in een groep met regerend landskampioen Volendam en Hurry Up gaan strijden voor een plek in de kruisfinales.

In de andere groep gaan Aalsmeer, Lions en E&O datzelfde doen. Volendam en Aalsmeer starten de kampioensstrijd met 3 bonuspunten, Lions en Bevo Hc ontvangen er 2 en voor E&O en Hurry Up resteert nog altijd 1 bonuspunt. Op zaterdag 22 februari staat het eerste duel gepland en dat wordt meteen een kraker die van groot belang zal zijn voor het verdere verloop van de play offs. In eigen huis ontvangen de Bevo-mannen Hurry Up. De ploeg uit Zwartemeer wist afgelopen weekend een zwaarbevochten overwinning te boeken in de beladen burenruzie met E&O, 31-30, en lijkt in vorm. Ook de Heldenaren zijn op stoom en toonden zich afgelopen zaterdag heer en meester tegen Tachos. Zeer recent, op donderdag 6 februari om precies te zijn, stonden de ploegen van Bevo Hc en Hurry Up ook al tegenover elkaar in sporthal De Heuf. Destijds bleef het in een uiterst spannend duel onbeslist, 30-30. Komende zaterdag gaan beide ploegen voor de revanche. De winnaar van het duel verschaft zichzelf een uitstekende uitgangspositie voor de resterende 5 duels. Alle ingrediƫnten lijken voorhanden voor een spektakelstuk in sporthal de Heuf in Panningen. Aanvang van de wedstrijd zal zijn om 21.00 uur.

 

Het volledige play off-programma voor groep B ziet er als volgt uit: za 22 feb Bevo Hc-Hurry Up; za 1 mrt Volendam-Bevo Hc; za 8 mrt Hurry Up-Volendam; za 15 mrt Hurry Up-Bevo Hc; za 22 mrt Bevo Hc-Volendam; za 12 apr Volendam-Hurry Up. De kruisfinales worden gespeeld op 19 april en 3 mei. De winnaars ontmoeten elkaar vervolgens in een best of three-serie om te bepalen wie zich landskampioen mag noemen. Deze finaleduels staan gepland op 10, 17 en 24 mei.