Coaches B Heren volop aan het werk op LK Susteren 

Afgelopen Zaterdag 25 Juni zijn de Heren B afgereisd naar Susteren om deel te nemen aan het LK Veldcompetitie 2011. Tegenstander was niemand minder dan het Heren B team van V& L uit Geleen.

 

Regenachtig,druilerig weer was het vertrek vanuit de Heuf in

Panningen. Naarmate dat we Susteren naderde klaarde gelukkig het weer enigzins op.

 

In tegenstelling tot de Cdames,die in volle regen hebben gespeeld, klaarde het weer voor onze B heren enigzins op. Dit zou een voordeel kunnen zijn waar de C dames helaas niet van konden profiteren. Veld nat, bal nat oftewel "handicaps "in overvloed.

Helaas, voor de dames, hebben zij het LK niet in hun voordeel kunnen afsluiten maar hebben er een Super ervaring bij!

 

Na een energievolle warming up betraden de Heren B het speelveld om 1 wedstrijd te spelen tegen hun rivaal V&L deze middag. De beiden Coaches, Frank en Jos, hadden gekozen voor een solide opstelling van de spelers. V&L Coach Gino Smits had deze gedachten ook zodat er vanaf het begin van de wedstrijd beide teams werden ingesteld op volle kracht.

 

Dit resulteerde dat V&L uitliep naar een constante voorsprong en dat "onze jongens"zeer veel moeite hadden om de voorsprong te corrigeren. De Heren kennen zich van de Limburgse Selectie dus het individueel spel was bekend van alle spelers die deze middag tegenover elkaar stonden. Normaal gesproken,speelmaatjes,nu lag dit even anders.

 

De eerste helft verliep in het voordeel van V&L waardoor de beide Coaches van Eurotech Bevo in de rust de nodige tijd namen om "hun mannen" duidelijk

te maken dat zij een andere weg in zouden moeten slaan.

 

Inderdaad,de 1e helft bestond voornamelijk uit het makkelijk proberen te scoren wat niet helemaal lukte,de 2e helft zagen we een heel ander team! Stand op dit moment was 17-13 in het voordeel van V&L. De opstelling van Eurotech Bevo was nagenoeg niet gewijzigd dus de Heren zouden de afgesproken speelwijze moeten laten zien.

 

En dat lieten ze zien vanaf de 1e minuut van de 2e helft! De beste B keeper van Nederland, Marc vd beucken( Limburgs,Talents), had een linker rol op de opbouw, Sander v Berlo ( Limburgse) corrigeerde en bepaalde het middenveld, Niels Peters (Limburgs,Talents) en nieuwkomer bij Eurotech Bevo Hc, regeerde op de rechter opbouw, Jens Flos (Limburgs,Talents) zorgde voor open ruimtes op de cirkel. De Hoekspelers Jon Rijks, Noud Cox, Joey Biermans en Herm Nijssen probeerden het spel breed te houden voor de opbouwspelers. Zij hebben alle kansen aangegrepen om te scoren.Tevens hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd zodat de opbouwspelers soms vrijuit konden spelen. Helaas was Jeroen Hegger nog geblesseerd ,dus hij was niet inzetbaar in deze wedstrijd.

 

Verrassend was dat in de 2e helft er voortdurend Eurotech spelers werden gecorrigeerd door de beide Coaches. De gehele opbouw werd bijgepraat door beide Coaches! Technisch en tactisch werden er veranderingen toegepast en uitgelegd.

Werk aan de winkel dus! De uitwerking hiervan volgde...

Dit resulteerde dat V&L onzeker en veel balverlies leed. Op dit moment ging de strijd in mekaar op, het verschil werd door Eurotech Bevo terug gebracht naar een gelijke stand. Door de gemiste kansen van V&L maakte "onze jongens" dankbaar gebruik en door zeer zorgvuldig Keeperswerk van Ramiro vd Velden. De in de laatste minuut toegekende penalty kon hij helaas niet meer voorkomen maar de eindstand kwam toen op 23-24 in het voordeel van Eurotech Bevo.

 

Met 1 doelpunt verschil hebben het B Team Eurotech Bevo B -heren ook deze LK 2011 overwinning binnen gesleept!

Eindstand was 23-24 in het voordeel van EuroTech Bevo HC B heren!

 

Jeroen Hegger heeft trots de LK Beker in ontvangst genomen.

 

Proficiat! Het Eurotech Bevo Bjongens team ,maar in het bijzonder, Frank en Jos.