Climax in de eerste divisie dames en afscheid Ingrid Janssen 

Gaan de dames van Bevo de nacompetitie in?  

De eerste divisie dames is tot een hoogtepunt gekomen. De stand per heden:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

DOS

Borhave

Quintus 2

DSS

Kwiek

Bentelo

Eurotech/Bevo HC

Westlandia

SEW 2

Nieuwegein

Intrnos

Foreholte

PSV

DSVD

 

 

25 38 122

25 36 95

25 34 54

25 33 93

25 32 120

25 31 46

25 31 07

25 27 21

25 22 -53

25 17 -47

25 17 -84

25 12 -152

25 10 -109

25 10 -113

 

 

 

De stand in de 4de en laatste periode (overgebleven kanshebbers):

1

2

3

4

Kwiek

DOS

Borhave

Eurotech/Bevo HC

 

 

05 08 54

05 08 29

05 08 18

05 08 11

 

 

 

Eerdere periodewinnaars: Quintus 2, DOS en DSS

 

Met als laatste speelronde aankomend weekend:

 

19.30

20.00

20.30

20.30

20.30

20.00

 

 

15.00

Zaterdag

Bentelo

Bevo

Foreholte

Internos

SEW 2

Westlandia

 

Zondag

Nieuwegein

 

 

-

-

-

-

-

-

 

 

-

 

 

Borhave

DSVD

PSV

Quintus 2

DSS

Kwiek

 

 

DOS

 

 

 

Allereerst de titel:

Deze leek DOS lang nog te kunnen ontgaan, maar met twee punten voorsprong en een verschil in doelsaldo van +27 ten opzichte van Borhave lijkt dit toch wel een zekerheidje. DOS zou royaal moeten verliezen van Nieuwegein- welke uitgespeeld is, maar wel in de heenronde bij DOS heeft

gewonnen- en Borhave zou royaal moeten winnen van Bentelo om nog een miraculeuze ontknoping aan een knotsgek seizoen te geven…waarbij DOS eigenlijk van plan was ongeslagen kampioen te worden…..!

 

Dan de nacompetitie:

Quintus 2 mag deze niet spelen, waardoor deze plaats overgaat naar de hoogst geklasseerde ploeg zonder periodetitel. Uitgaande van DOS als kampioen, gaat deze plaats ook over naar de hoogst geklasseerde ploeg zonder periodetitel.

 

Zeker is in elk geval: DSS en de winnaar van de 4de periode. Op volgorde van doelsaldo zijn de kanshebbers hierop: Kwiek, Borhave en Bevo.

 

Borhave krijgt op basis van de tweede plaats in elk geval de periode van Quintus 2. Zij spelen dus altijd nacompetitie.

 

Als Borhave de periodetitel ook wint, vechten Kwiek, Bentelo en Bevo om de laatste twee plaatsen voor de nacompetitie.

5

6

7

Kwiek

Bentelo

Eurotech/Bevo HC

 

 

25 32 120

25 31 46

25 31 07

 

 

 

Gezien de stand van zaken moeten de dames van Bevo aankomende zaterdag thuis winnen van DSVD, die nog fel strijden tegen degradatie en moet Kwiek uit bij Westlandia verliezen en/ of Bentelo moet gelijkspelen of verliezen bij Borhave die in theorie nog voor de titel in aanmerking komt. Daarnaast is dit een regioderby waarbij de prestige op het spel staat!

 

Als Borhave de periodetitel niet wint, pakt Kwiek of Bevo deze. Hiervoor geldt vanuit de Bevo-dames bezien dat Kwiek moet verliezen of gelijkspelen en Borhave moet dan ook gelijkspelen of verliezen. Die kans is aanwezig maar wordt klein geacht en daarbij moet worden gezegd dat ook hier de dames eerst zelf moeten winnen van DSVD!

 

Hoe het ook zij: een van de drie speelt geen nacompetitie. Als zowel Kwiek als Bentelo de wedstrijden winnen zijn de dames van Bevo dit seizoen verder uitgespeeld.

 

Degradatie:

Gelukkig hebben we in de strijd tegen degradatie geen deelnamebewijs. Foreholte, PSV en DSVD strijden om een plaats voor lijfsbehoud, waarbij de uitgangspunten simpel zijn:

20.00

20.30

Bevo

Foreholte

 

-

-

 

DSVD

PSV

 

 

 

Als Foreholte gelijk speelt of wint in het duel met PSV zijn zij zeker van klassenbehoud, ongeacht de uitslag in Panningen. Als Foreholte verliest van PSV wordt het interessant. PSV komt dan op 12 punten en gaat Foreholte voorbij op doelsaldo. En lijkt daarmee veilig.

 

Echter bij een uitzege van DSVD in Panningen komen ook zij op 12 punten en wordt het verschil in doelsaldo met PSV de doorslaggevende factor.

 

Foreholte: gelijkspel is voldoende;

PSV: winnen van Foreholte en DSVD mag niet ook winnen van Bevo met meer dan 4 doelpunten verschil dan de winst van PSV;

DSVD: moet winnen van Bevo en is nog afhankelijk van de uitslag in het andere duel.

 

Foreholte heeft dus de beste papieren en daarna PSV, maar DSVD is dus nog niet uitgespeeld!

 

De Bevo-dames weten dus nog niet zeker of zaterdag de laatste officiële wedstrijd gespeeld is.

 

Het seizoen zou dus in een keer voorbij kunnen zijn, ook bij winst. Dan zou met 33 punten geen nacompetitie worden gespeeld.

 

De ploeg is trots op het feit dat ondanks het overgangsseizoen, waarbij vorig jaar afscheid genomen is van Piëtte van Hoorn, Cindy Rooijakkers, Mieke Kersten, Angela Steenbakkers, Harma van Kreij en Fenne Rijks (zou een mogelijke basisopstelling kunnen zijn zonder keepster) er nauwelijks terrein is prijsgegeven (vorig jaar 34 punten) in de dames eerste divisie. De selectie is alleen maar aangevuld met echte Bevo-meiden die de sloffen weer aantrokken en diverse meiden uit de eigen Bevo-jeugdopleiding. Het is dus hoe dan ook een geslaagd seizoen, maar de dames willen zo graag het toetje, de nacompetitie.

Over echte Bevo-meiden gesproken……..

Ingrid Janssen, inmiddels voor het twaalfde jaar speelster van DS1 en al die tijd op diverse andere fronten actief geweest binnen de vereniging, wilde eigenlijk vorig seizoen stoppen met actief handballen.

 

Door de grote exodus heeft zij destijds besloten toch nog een jaar door te gaan om het overgangsjaar mede te laten slagen. Hiervoor is de technische staf haar zeer dankbaar! Haar bijdragen het afgelopen seizoen op het veld en daarnaast is van grote waarde gebleken en dit is samengevoegd met haar eerdere prestaties en verdiensten in al die jaren van onschatbare waarde geweest.

 

We willen haar zaterdag, hoewel het zou kunnen zijn dat het niet haar laatste officiële wedstrijd is (nacompetitie), graag het afscheid geven dat bij haar hoort……..

 

Met een duidelijke winst tegen DSVD het afscheid te nemen op het moment dat de rest van de selectie en de technische staf hebben aangegeven door te willen gaan bij Bevo, waardoor zij rustig kan gaan genieten van haar welverdiende handbalpensioen….

 

Gun haar het grote afscheid dat ze verdient en zorg er dan mede voor dat zij op andere vlakken bewaard blijft voor de vereniging, in een rol die we samen met haar proberen in te vullen. Want helemaal uit het oog willen we haar niet verliezen!

 

Hulde!

 

Komt dat zien! 20.00 @ De Heuf: Dames 1 Bevo - DSVD