BSAC DB1 vs Eurotech Bevo Hc DB2 

De dames waren er klaar voor, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Winnen zou namelijk betekenen de koppositie in de competitie. De voorbereiding afgelopen week voor deze wedstrijd was goed, de dames trainde fel en waren gebrand om te laten zien wie de beste is. We hebben dan ook samen onze lat hoog gelegd om voldoende uitdaging te hebben tijdens de wedstrijden.

De dames van BSAC verraste in de eerste 10 minuten de verdediging van Bevo. Door hun sterkste opstelling en snel spel moest Bevo in het begin even alle zeilen bijzetten om niet tegen een te grote achterstand aan te lopen. Maar na 10 minuten en een 5-1 achterstand begonnen de dames van Eurotech Bevo de tegenstander steeds meer in de grip te krijgen. De inhaalrace was begonnen, langzaam werd het verschil kleiner en kleiner. Door een aantal omzettingen in de opstelling en de angel van BSAC eruit te halen liepen de aanvallen steeds beter. Helaas werden er een aantal kansen gemist door onnauwkeurigheid en domweg grote pech. Ruststand 10-5 in het voordeel van BSAC. De tweede helft moest het dan maar brengen, inzet, wil om te winnen en plezier zijn natuurlijk alle ingrediƫnten om aantrekkelijk handbal te spelen.

De dames kwamen goed uit de startblokken en de inhaalrace ging verder. De dames gingen steeds meer hun eigen spel spelen, waardoor ze steeds beter gingen handballen. De tweede helft was overduidelijk in het voordeel van Bevo echter het gaatje dat in de eerste helft geslagen was, was te groot om in de tweede helft goed te maken. Eindstand 18-14 voor BSAC.

 

De trainer was zeer te spreken over de inzet en doorzettingsvermogen van de dames, helaas was dit vandaag te weinig om de overwinning mee naar huis te nemen. Maar als de ontwikkeling van de dames zich zo voortzet gaan we de dames van BSAC thuis zeker verslaan.

 

Wo(man) of the match: Veronne Reinders (zij heeft ondanks een flinke kneuzing aan haar pink, uitstekend gekeept en haar pijn verbeten.)