Bronzen plak op Limburgse Handbal Dagen 

Targos Bevo verslaat OCI Lions 

Voor de eerste keer in twee jaar heeft Targos Bevo Hc gewonnen van aartsrivaal OCi Lions. In de sporthal in Sittard werd het 31-30. De knappe en verdiende zege leverde Bevo de bronzen plak op tijdens de Limburgse Handbal Dagen.

Doelman Mark van den Beucken - hij stopte een paar strafworpen en verrichte een aantal uitstekende reddingen - werd uitgeroepen tot man of the match. Hij volgde daarmee zijn oudere broer Jeroen, die zich na afloop van de eerste twee (gewonnen) wedstrijden liet kronen tot man of the match.

 

Fundament

Het fundament voor de zege tegen Lions legde de ploeg van coach Martin Vlijm in het eerste kwartier van de tweede helft. Met agressief spel – voormalig Lions-speler Rik Elissen zette in die fase de toon – boog Bevo binnen vijf minuten een achterstand van 13-15 om in en 17-16 voorsprong.

 

Na een kwartier kwam Lions langszij (22-22) en zette Bevo, dat in die periode slordig omging met de kansen, royaal op achterstand (22-26). Daarna herpakte Bevo zich goed en was het Lions dat moeilijk tot scoren kwam. Zes minuten voor tijd zette aanvoerder Pim Augustinus de ‘thuisploeg’ op voorsprong (28-27). Vier minuten voor tijd scoorde Rik 31-28. Zes seconden voor tijd zorgde Lions voor de eindscore van 31-30.

 

Bronzen plak

Martin Vlijm keek tevreden terug op het toernooi. “We hebben een goed toernooi gespeeld. Tegen Lions was onze minste wedstrijd, omdat we slordig waren in de afwerking. Maar we hebben wel gewonnen. Dit is een enorme stap in onze ontwikkeling.”

Bevo begon de Limburgse Handbal Dagen met overwinningen op RK Sloga Pozega (33-22) en AHC Potaissa Turda (30-42). De Portugese topclub ABC/Uminho sneed Bevo de pas af naar de finale. Die wedstrijd werd met 32-30 verloren, mede als gevolg van enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechters.

Vlijm: “We speelden wel een hele goede wedstrijd. Een gelijkspel had erin gezeten, maar dat zou niet voldoende zijn geweest. Wij moesten van ze winnen om de finale te halen.”

 

Aartsrivaal

De spelers van Bevo waren reuze blij met de overwinning op de Limburgse aartsrivaal. Jeroen van den Beucken: “We wilden een prestatie neerzetten dit toernooi. Dan moesten we wel scherp beginnen en dat is gelukt. De derde plaats is de kers op de taart.”

Broer Marc, man of the match: “Ik heb een constant toernooi gekeept. Het belangrijkste is dat we nu wedstrijden op rij goed spelen.”

 

Rik Elissen: “Na de rust speelden we snel naar voren. Dat is het spelletje dat we goed kunnen. Verder hebben we goed gebruik gemaakt van de overtalsituaties. We zijn de hele wedstrijd blijven knokken.”

 

Aanvoerder Pim Augustinus: “Sinds de (gewonnen) wedstrijd tegen Sasja laten we een stijgende lijn zien. Iedere wedstrijd wordt beter. We maken steeds minder fouten. Vergelijk het met een diesel. Die moet ook op stoom komen.”

Niek Jordens: “We hebben een heel goed toernooi gespeeld. Voor de eerste keer hebben we ook met een complete groep kunnen aantreden. Alle spelers groeien we naar elkaar toe. We zijn één grote vriendengroep.”

 

Final Four

Het volgende doel van Bevo is de final four. De spelers willen de eindronde van de BENE-League naar De Heuf halen. “Dan moeten we tweede worden”, weet Jeroen van den Beucken. “Dat betekent dat we de laatste twee wedstrijden moeten winnen en dat Hasselt twee keer moet verliezen. De laatste wedstrijd spelen we tegen Hasselt.”

Zijn broer Mark heeft een goed gevoel over de final four: “Dit was de kleine finale tegen Lions. Ik denk dat niet dat het de laatste finale zal zijn tegen Lions.”

 

De winst op Lions pept het zelfvertrouwen verder op. Aanvoerder Pim Augustinus: “Dit is hopelijk niet de laatste finale die we winnen.” Rik Elissen: “De laatste twee maanden hebben we niet meer verloren in de competitie. Kortom, het gaat prima. En nu zo doorgaan.” Niek Jordens: “We hadden twee jaar niet gewonnen. Nu wel, en dat vlak voor de final four. Terwijl we niet onze beste wedstrijd hebben gespeeld. Die moet nog komen.”

 

Fotograaf: FotoReza