Targos Bevo Hc sportploeg van het jaar!! 

WEERT/PANNINGEN – Targos Bevo Hc is bekroond tot beste sportploeg van Limburg in 2014.

 

De uitreiking van de prijs vond dinsdag plaats in het Munttheater in Weert.

 

De ploeg van coach Martin Vlijm uit Panningen werd voor de eerste keer in de clubhistorie nationaal handbalkampioen. Daarmee zette Bevo Limburg weer op de kaart als handbalmekka.

 

Verlengingen

De ploeg versloeg opponent OCI Lions in drie spannende finalewedstrijden. De eerste wedstrijd won Bevo uit met een doelpunt verschil (21-22), de tweede werd in eigen huis met minimaal verschil verloren (26-27). In de derde, beslissende, wedstrijd haalde Bevo in Sittard de nationale titel binnen na twee verlengingen. De eindstand was 28-29.

 

De twee andere genomineerden voor de titel sportploeg van het jaar waren eveneens landskampioenen: tennisvereniging Simpelveld en zitvolleybalploeg Holyoke uit Belfeld. Bevo gold als favoriet.

 

Camera

Voor de camera van TV Limburg genoot Ron Klemann zichtbaar van de prijs. Hij had al afscheid genomen van de handbalsport, maar keerde vorig seizoen op verzoek terug. ‘Mister Bevo’ bekroonde zijn come-back met goud.

“Een geweldig mooi handbaljaar voor Bevo”, sprak Klemann. “Bovendien is het leuk om uitgerekend in Weert de prijs te mogen ontvangen. Hier ben ik als zesjarig jongetje ooit begonnen met handballen.”

 

Winnaars

De andere winnaars van de Limburgse sportprijs 2014 zijn: wielrenner Tom Dumoulin (beste sporter), wielrenster Sabrina Stultiens (beste sportster) en autocoureur Max Verstappen (talent van het jaar).