Breaking news: Polva Serviti vervangt team Angola 

De organisatie van de Limburgse Handbal Dagen heeft Põlva Serviti uit Estland toegevoegd aan de line-up van de editie van 2016 als vervanger van Team Angola. De Angolezen hebben de organisatie laten weten dat zij helaas niet op tijd in Limburg kunnen arriveren.

Angola was één van de drie landenteams die zou deelnemen aan de komende editie, die vanaf dinsdag gehouden wordt in Sporthal Fitland XL in Sittard-Geleen. De ploeg zou eigenlijk vandaag naar Portugal vliegen en vervolgens tijdens de kerstdagen doorreizen naar Nederland. De organisatie van de Limburgse Handbal Dagen heeft echter bericht gekregen van de Angolese handbalbond dat zij om onbekende reden niet in staat zijn om tijdig naar Europa te vliegen.

 

De organisatie is direct op zoek gegaan naar een aansprekende vervanger. Dankzij de goede contacten bij Europese topclubs, is men uitgekomen bij de kampioen van Estland: Põlva Serviti. Deze meer dan waardige vervanger is momenteel koploper in de landelijke competitie en bezet een tweede plaats in de sterke Baltic Handball League, waarin de beste teams van de Baltische staten tegen elkaar strijden.

 

Bovendien is Põlva Serviti geen onbekende op de LHD: de ploeg behaalde in 2009 de finale en verloor toen van FC Porto uit Portugal (32-25). In 2012 was de ploeg opnieuw aanwezig. Het toeval wil dat toen wederom de finale werd gehaald en opnieuw FC Porto daarin te sterk was (21-29). De ploeg is de laatste jaren steeds sterker geworden en bestaat inmiddels uit vijf Estse internationals. In het wedstrijdschema zal dit team de plek van Angola invullen en dat betekent dat zij uitkomt in Groep B, met daarin verder het nationaal team van Iran, Artistica Avanca uit Portugal en OCI-Lions uit Sittard-Geleen.