Bijna perfecte voorstelling Herpertz Bevo Hc 

Door: Mat Nellen 

PANNINGEN- In de 3e thuiswedstrijd van het nog prille BENE-league seizoen heeft Herpertz Bevo Hc op indrukwekkende wijze afgerekend met Callant Tongeren. In een bijna perfecte wedstrijd werden de Belgen na een ruststand van 19-11 met 36-20 afgetroefd. Geen geflatteerde zege, maar een beloning voor het goede verdedigende werk en het doeltreffende aanvalsspel.

Bijna perfecte voorstelling Herpertz Bevo

Vanaf het beginsignaal straalde Herpertz Bevo Hc de overtuiging uit, dat de eerste nederlaag in Volendam een vergissing was geweest. De verdediging stond als een huis. De Belgen kregen nauwelijks kansen. In het doel was Markus Hammerschmidt in vorm, en in de slotfase stond ook Bram van Grunsven in het doel zijn mannetje. Callant Tongeren liep zich bij wijze stuk op de hechte Panningse defensie. Aanvallend zat het ook goed dankzij het gevarieerde aanvalsspel. Herpertz Bevo Hc schoot vanaf de beginfase met scherp. De basisformatie in het veld werd gevormd door Niels Poot, Pim Augustinus, Jeroen van den Beucken, Pim Augustinus, Robin Jansen, Dario Polman en Niek Jordens. Via tussenstanden van 11-5 en 18-10 werd de rust bereikt met 19-11. Callant Tongeren mocht zelfs blij zijn met deze ruststand. Hadden de Belgen gehoopt, dat de thuisclub minder geconcentreerd uit de kleedkamer gekomen zou zijn, kwamen bedrogen uit. De Panningse ploeg, die als een ingespeelde eenheid optrad, gaf geen presentjes weg. Integendeel op een gegeven moment was de Panningse voorsprong uitgegroeid tot 22-12. De wisselspelers kwamen ook aan de bod. De aanvalsdrift verslapte niet. De Belgen kregen als het ware een oorwassing. Oud Herpertz Bevo Hc speler Nick de Kuyper moest lijdzaam toezien, dat Herpertz Bevo Hc uitliep tot een monsterscore. Uiteindelijk won Herpertz Bevo Hc tegen een van haar naaste concurrenten met de indrukwekkende cijfers 36-20 .Wanneer Herpertz Bevo Hc dit spel in de komende weken nog verder kan perfectioneren, dan kan een plek in de Final4 de mannen van trainer Jo Smeets niet ontgaan. In het team zit zoveel potentie. Het lijk dat de spelers zichzelf en elkaar beter maken. Komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen JMS Hurry Up in Zwartemeer op het programma en op zaterdag 21 oktober komt koploper OCI Lions naar de Heuf.

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc; Niels Poot 6, Jeroen van den Beucken en Niek Jordens ieder 5, Pim Augustinus, Quinten Colman en Robin Jansen ieder 4, Sijbren Stijweg, Wouter Sas, Nick van den Beucken en Dario Polman ieder 2.