Bij het Karis koffie-apparaat door Gréon van der Sterren 

Bij het Karis-koffieapparaat

 

De spanning is enorm, niet meer te houden. Het belang van een goede uitslag is groot. Elke wedstrijd is immers een 4 punten-duel. Bij winst hebben we niet alleen zelf 2 punten, maar voorkomen we ook nog eens dat de tegenstander er 2 binnenharkt.

De klok tikt. Voor de mensen in mijn omgeving ben ik niet om te genieten. Ik heb maar voor één ding aandacht. De klok tikt verder. Nu zou toch een bericht binnen moeten komen. Ik houd mijn ogen strak op het schermpje gericht. Nog steeds niets ... en het is toch al zeker 30 seconden na het moment dat afgefloten had kunnen zijn. Zou de wedstrijd uitgelopen zijn? Ja natuurlijk. Een spannend duel vergt nou eenmaal de nodige tijd. Ik merk dat mensen om mij heen me aanstaren. Blijkbaar hebben ze iets tegen me gezegd, maar heb ik niet gereageerd. Kan ook niet natuurlijk. Moeten ze toch begrijpen. Alle aandacht gaat uit naar mijn schermpje.

 

Zo gaat het nou elke zaterdagavond. Bij de wedstrijden van Bevo kan ik helaas nog maar zelden aanwezig zijn, maar ik leef nog wel volop mee. Gelukkig is de nieuwsvoorziening heel goed en word ik op de hoogte gehouden van het verloop van de wedstrijden. De Bevo-app volg ik met grote aandacht. In de afgelopen weken was het een feest om de berichten te lezen. Heel vaak goed nieuws. Er worden veel punten binnengehaald. Van spionnen op de tribune hoor ik dat er ook nog eens goed gespeeld wordt. De zaterdagen in de Heuf bieden weer ouderwetse avondjes Bevo. Verschillende van mijn collega's zijn wekelijks wel bij de wedstrijden aanwezig. Op kantoor hoor ik ze bij het koffieapparaat zelfs op dinsdag nog de wedstrijd van het weekend analyseren. Wie was er goed, wie maakte die geweldige actie, waarom floten de scheidsrechters toen niet, wat een ontknoping. Stiekem luister ik dan mee. Ik geniet.

 

En dan ... eindelijk ... een piepje vanuit mijn telefoon ... goed nieuws ... gewonnen. Ik juich. Om mij heen wordt meewarig naar me gekeken. Het deert me niet. Mijn avond is weer geslaagd en dinsdag ... dan hoor ik weer de fijne verhalen van bij het koffieapparaat.

 

Gréon van der Sterren,

medewerker Karis Adviesgroep

(werkzaam vanuit Zeist en op dinsdag en woensdag op kantoor in Beringe)