Bevo wint punt bij Lions 

Ploeg viert 19-19 in derby als overwinning 

Coach Martin Vlijm zei vooraf te hopen op een stuntje. Dat werd het. Targos Bevo Hc speelde dinsdagavond namelijk knap gelijk in de uitwedstrijd tegen OCI Lions: 19-19. Een terechte uitslag, gezien het wedstrijdverloop van de derby. Toch had een stunt – lees: overwinning voor Bevo – ook gekund.

Bevo heeft patent op spectaculaire wedstrijdeindes. Vorige week voorkwam doelman Bart Ravensbergen in de slotseconde de gelijkmaker voor Bocholt en hielp zijn ploeg daarmee aan een nipte overwinning (28-27).

 

‘Rammen’

Dinsdagavond besloot coach Martijn Vlijm in de slotseconden Ravensbergen in te wisselen voor veldspeler Ephrahim Jerry. Lions leidde op dat moment met 19-18. De tactische ingreep pakte goed uit. Pim Augustinus maakte vijf seconden voor het einde de gelijkmaker. Via de keeper ging de bal hoog in het doel: 19-19.

De ploeg vierde het gelijkspel na afloop als een overwinning. Augustinus, tegenover de verslaggever van Dagblad de Limburger: “We namen risico door de keeper eruit te halen. Het was alles of niets. Niemand stapte uit op mij en ik dacht ‘rammen’.”

 

Voortreffelijk

Een overwinning was mogelijk geweest, ware het niet dat Bevo na twintig minuten verkrampter begon te spelen. Terwijl de ploeg zo sterk begon. Snel nam de voormalige landskampioen en bekerwinnaar een 0-2 voorsprong en leek die niet meer uit handen te geven. De dekking stond meer dan voortreffelijk en voorin forceerden de spelers hun kansen niet. In plaats daarvan wachtten ze geduldig op de juiste momenten om toe te slaan. Zo stond er na twintig minuten 6 – 10 op het scorebord.

Het lukte Bevo niet om de eerste helft rustig uit te spelen. Lions gaf gas en ging agressiever spelen in de dekking. Die aanpak betaalde zich uit. Bevo scoorde niet meer, Lions zeven keer op rij. Het resultaat was een ruststand van 13-10.

 

Rust

De twee helft hervond Bevo de rust in het spel van de eerste twintig minuten en klampte aan. De dekking stond als een huis. De thuisploeg wist, mede door een hele reeks reddingen van Bart Ravensbergen, slechts zes keer te scoren. Bevo, dat met nog tien minuten te spelen een voorsprong nam (15-16) zette daar negen doelpunten tegenover.

 

Daarna ontspon zich in de sporthal in Geleen een ware handbalthriller. Over een weer werden kansen gemist. Bevo miste een strafworp, maar zo ook Lions, dat met 19-18 dacht te gaan winnen. Dank de tactische ingreep kreeg coach Martin Vlijm zijn gehoopte ‘stuntje’.

 

“Deze wedstrijd verdiende geen winnaar”, tekende Dagblad de Limburger na afloop uit zijn mond op. “Er stonden twee goede dekkingen. De wedstrijd was een tactisch schaakspel.”

 

Doelpunten Bevo: Pim Augustinus (vijf), Robin Jansen (vier), Merijn Haenen (drie), Dario Polman (twee), Jeroen van den Beucken (twee), Niek Jordens (twee), Nick de Kuyper (één).