Bevo wint ook van Aalsmeer 

Targos Bevo Hc heeft na Volendam ook Aalsmeer op de pijnbank gelegd. De ploeg van Martin Vlijm won de spectaculaire wedstrijd tegen de bloemenstad met 29 -24 en stijgt door de zege naar de derde plek in de BENE-League.

Man van de wedstrijd was Dario Polman, die tien keer scoorde. De middenopbouwer nam de ploeg op sleeptouw na een stroef begin waarin over en weer veel kansen werden gemist. Na een kwartier spelen, nam Bevo voor het eerst een kleine voorsprong, maar wist die niet uit te bouwen. Aalsmeer bleef bij en dat resulteerde uiteindelijk in een ruststand van 12 - 12.

 

Gewaagd

Ook in de tweede helft waren beide ploegen lange tijd aan elkaar gewaagd. In de laatste tien minuten maakte Bevo echter het verschil. Aanvoerder Pim Augustinus, terug na een blessure, scoorde de 25 -23, waarna Aalsmeer acht minuten lang geen enkel doelpunt meer wist te scoren.

 

De tegenstander wilde de aansluiting forceren, maar kwam van een koude kermis thuis. Niks lukte meer, terwijl bij Bevo plotseling alles lukte. Met de fans in De Heuf op de banken breidden Polman, Jeroen van den Beucken en Merijn Haenen, schitterend doelpunt uit een break, de voorsprong uit tot vijf doelpunten.

 

Vlijm roemde na de wedstrijd het spel van Dario Polman (“Hij was vandaag de gangmaker”), maar liet tevens merken dat hij niet tevreden was over het niveau, met name tijdens de eerste helft.

“Dit was zomeravondhandhal. We maakten zoveel technische fouten. Gelukkig deed Aalsmeer hetzelfde. Wij speelden vijftig minuten niet goed, zij zestig minuten. Dat is het verschil.”

 

Revanche

De handballers van Bevo vierden de overwinning na afloop alsof de BENE-League al binnen was. Het was hun revanche op de dramatisch verloren wedstrijd eerder dit seizoen in Aalsmeer (32 - 26). Bart Ravensbergen (hij kreeg een publiekswissel), Jeroen van den Beucken, Merijn Haenen en Max de Lange, die de nodige speelminuten kreeg, maakten samen met de eerder genoemde Dario Polman het verschil.

 

Door de overwinning wisselden Bevo en Aalsmeer van plek. Bevo staat nu derde in de BENE-League met één punt voorsprong op Aalsmeer, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Bocholt op het programma.

 

Doelpunten: Dario Polman (tien), Jeroen van den Beucken (acht), Merijn Haenen (vijf), Sonni de Jonge (drie), Toon Leenders, Pim Augustinus en Robin Jansen (allemaal één). Tijdstraffen: Bram Knippenbergh (drie, rode kaart), Toon Leenders (twee minuten) en Dario Polman (twee minuten).