Bevo wint ook in Emmen 

Targos Bevo Hc heeft ook de tweede wedstrijd om de nationale titel gewonnen. In Emmen versloeg de ploeg van coach Martijn Vlijm zaterdagavond Oosting E&O met 26 - 36. Met rust stond het 12 - 18.

Vlijm zag zijn ploeg beter spelen dan vorig week tegen Quintus. Bevo won toen verdiend met 33 -27, maar maakte veel technische fouten. In Emmen speelde Bevo constanter, zij het niet foutloos.

Vlijm: “De score had hoger moeten uitvallen. We maakten nog teveel fouten. Van de andere kant zit er progressie in ons spel. Dat moet ook wel, want over twee weken spelen we uit tegen Aalsmeer.”

 

Tegenstander

Volgens de trainer is het moeilijk om honderd procent geconcentreerd te blijven spelen tegen mindere ploegen zoals E&O, Quintus en de volgende tegenstander zaterdag in De Heuf, Tachos.

“Het is iets onverklaarbaars vaak. Gemakzucht is het zeker niet, want de jongens willen wel. Wij zijn niet de enige ploeg die daar last van heeft. Aalsmeer bijvoorbeeld heeft dat ook.”

 

Voorsprong

Bevo dicteerde het spel in sporthal Angelslo, al kon E&O in de eerste helft aardig bijbenen. Bevo liep uit naar 7 - 12, maar na enkele slordigheden stond het plotseling 11 - 12. Het teken voor Bevo om een demarrage in te zetten. Even later stond het 11 - 15 en werd de voorsprong uitgebouwd tot zes doelpunten.

Twintig minuten voor tijd maakte E&O 18 - 22. Het was uitgerekend Sonni de Jonge - hij begon zijn loopbaan in Emmen - die daarna Bevo aan twee doelpunten hielp. Via 20 - 27 en 23 - 33 werd het uiteindelijk 26 - 36. “We mogen te tevreden zijn”, vond Vlijm.

 

Blessureleed

Max de Lange keerde terug in de ploeg na een blessure. Hij speelde een dag later ook nog met Heren 2 om spelritme op te doen.

Bram Knippenbergh moest in Emmen met een hamstringblessure toekijken vanaf de bank. “Onze Arjen Robben”, zei de coach over het blessureleed van de verdediger. “Bram heeft zoveel pech met blessures.”

Zaterdag speelt Bevo thuis in De Heuf tegen Tachos. Op papier een gemakkelijke tegenstander. De competitie begint een week later pas echt tegen Aalsmeer? “Zo zie ik dat niet. We spelen wedstrijd voor wedstrijd. Als je die allemaal wint, dan kom je vanzelf in de finale.”

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (elf), Toon Leenders en Merijn Haenen (vijf), Rik Elissen (vier), Robin Jansen en Sonni de Jonge (drie), Dario Polman en Pim Augustinus (twee) en Max de Lange (één).