Bevo wint in Aalsmeer 

Targos Bevo Hc heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FIQAS Aalsmeer gewonnen met 20 - 24. De zege, die hoger had moeten uitvallen, was dik verdiend. Jeroen van den Beucken, samen met doelman Bart Ravensbergen uitblinker, scoorde elf keer.

Door de overwinning blijft Bevo tweede in de competitie, met één puntje achterstand op OCI Lions dat in eigen huis Volendam slachtofferde (38 -26).

“Vorige week haalden we een punt in Volendam en nu twee tegen Aalsmeer. In de BENE-League verloren we beide wedstrijden”, blikte trainer Martin Vlijm tevreden terug. Met name was hij te spreken over de dekking. “Die stond de hele wedstrijd goed.”

 

Tijdstraffen

Bevo verwachtte een getergd Aalsmeer te treffen, na twee nederlagen op rij voor de ploeg uit de bloemenstad. Daar was weinig van te merken. Aalsmeer, dat zonder de geblesseerde cirkelloper Samir Benghanem aantrad, speelde met weinig overtuiging. Na tien minuten stond het 3 - 6. Dat Bevo niet meer afstand nam, kwam mede door de scheidsrechters die tal van tijdstraffen uitdeelden in de eerste helft. Bevo kreeg er vier.

 

De arbitraire beslissingen haalden het ritme uit het aanvalsspel. Het kwam het kijkplezier niet ten goede, beaamde Vlijm. “Handballen is een spelletje van zes tegen zes. Waren wij niet in ondertal dan was het wel Aalsmeer.”

Bevo zag zijn voorsprong in de eerste helft slinken tot één doelpunt: 10-11. “We hebben Aalsmeer in leven gelaten de eerste helft”, oordeelde Vlijm. “We speelden met een hele goede dekking, maar we hebben toch niet goed gehandbald. Het aanvalsspel is voor verbetering vatbaar.”

 

Volle Heuf

In de tweede helft had Aalsmeer weinig in te brengen. De eerste tien minuten kon de ploeg nog enigszins aanhaken, maar daarna maakte Bevo helemaal de dienst uit. Met nog vijf minuten op de klok stond het 16 - 23 en leek de wedstrijd te eindigen in een afgang voor de thuisploeg. Maar het hoefde niet meer zo nodig voor Bevo dat nog één keer scoorde, terwijl Aalsmeer vier keer doel trof en daarmee weg kwam met een acceptabele nederlaag.

 

Zaterdag speelt Bevo in De Heuf de topper tegen Hurry Up, dat derde staat in de competitie met slechts één punt minder dan Bevo. Trainer Vlijm rekent op een volle sporthal. “Dat is belangrijk voor de spelers. We moeten winnen, alleen al omdat we thuis spelen. Onderschatten doen we Hurry Up zeker niet.”

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (elf), Dario Polman, Niek Jordens en Merijn Haenen (drie), Robin Jansen (twee), Rik Elissen en Pim Augustinus (één). Tijdstraffen: Jeroen van den Beucken (twee), Max de Lange, Niek Jordens en Toon Leenders (één).