Bevo wint bij Quintus 

Targos Bevo Hc heeft op tweede paasdag de uitwedstrijd tegen Koornneeft Quintus verdiend gewonnen met 21 - 33.

De concurrenten Hurry Up en Volendam verloren, waardoor Bevo steviger op de tweede plaats staat, achter titelverdediger Lions. Die ploeg won bij Hurry Up met 25 -34, terwijl Kras Volendam verrassend onderuit ging bij Red-Rag Tachos: 29 - 28.

Regie

In Kwintsheul nam de ploeg van Martin Vlijm revanche op de nederlaag van afgelopen donderdag tegen OCI Lions. Bevo had wel een aanloop nodig om het verschil te maken. De thuisploeg nam een voorsprong van 2 - 0. Na tien minuten stond het 5 - 5. Vanaf dat moment nam Bevo de regie in handen en bewerkstelligde een 11 - 18 ruststand. De voorsprong werd in de tweede helft uitgebouwd naar twaalf doelpunten.

“Mede door het puntenverlies van de concurrentie hebben we een mooie tweede Paasdag gehad”, aldus

Vlijm. “We speelden een degelijke wedstrijd. Iedereen heeft kunnen spelen. Hopelijk heeft Robin Jansen geen ernstige blessure opgelopen. Dat kunnen we niet gebruiken. Met Nick de Kuyper zijn we al een linker opbouwspeler kwijt.”

 

Niek Jordens

Beste speler bij Bevo was Niek Jordens. „Het ging inderdaad wel lekker”, laat de cirkelspeler optekenen in Dagblad de Limburger. „We hadden wat goed te maken na afgelopen donderdag en moeten nu weer vooruit kijken.” De nederlaag tegen Lions hakte er flink in, aldus Jordens. „We gingen met een goed gevoel naar Sittard, maar in een dramatische stemming naar huis. We hebben elkaar daarna flink de waarheid gezegd en het achter ons gelaten.”

 

Het is een gekke handbalweek, constateert Vlijm. Donderdag speelde Bevo tegen Lions en gisteren tegen Quintus. “Gisteren leek het wel een vreemdelingenlegioen. De een kwam uit Arnhem aan, de ander uit Den Haag, Amsterdam en Drenthe. En dan spelen op een maandagmiddag om twee uur. Dat was wel even wennen.”

 

Bekerwedstrijd

Donderdag volgt om 20.30 uur de bekerwedstrijd tegen AJ Sports Hellas en zondag krijgt de competitie om 15.00 uur een vervolg met de wedstrijd tegen E & O. Beide wedstrijden vinden plaats in De Heuf.

 

“Donderdag is de kwartfinale om de beker. Hellas speelt in de degradatiepoule van de eredivisie. Die wedstrijd moeten we gewoon winnen”, analyseert de coach. “Zondag tegen Emmen is een ander verhaal. E & O vecht voor de zesde plek. De ploeg zal op scherp staan. Het is belangrijk dat we weer winnen. Dan blijven we drie punten voor op de concurrentie. Zolang we blijven winnen, kunnen Volendam en Hurry Up ons niet inhalen.”