Bevo walst over Volendam heen 

Uitstekende generale voor topper tegen Aalsmeer in De Heuf 

Targos Bevo Hc kan terugblikken op een uitstekende generale voor de topper donderdag in De Heuf tegen Aalsmeer. In de sporthal in Panningen werd zaterdag KRAS Volendam meer dan overtuigend verslagen met 35 - 18.

Bevo walste over de ploeg van Mark Schmetz heen met flitsend aanvalsspel. Bij rust was de strijd om de vierde plek in de BENE-League min of meer al beslist. De voormalig landskampioen leidde, mede dankzij een solide dekking, met 15 - 6.

 

Oppermachtig

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Bevo was oppermachtig. Volendam, dat onthutsend zwak was in de aanval, kwam er helemaal niet aan te pas. Het kwaliteitsverschil was zo groot dat coach Martin Vlijm speeltijd gunde aan Mark van den Beucken, Gergö Lovas en Max de Lange.

Vlijm: “Volendam miste zijn beste speler, Jorn Smits. Van de andere kant speelden wij voor het eerst dit seizoen zestig minuten goed. Bovendien hebben we kunnen werken aan ons doelsaldo.”

 

Klantenbinding

Bevo deed in De Heuf aan klantenbinding. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere, zoals een schitterende door Merijn Haenen bekroonde break, enkele verwoestende uithalen van aanvoerder Dario Polman, een venijnig onderhands balletje van supertalent Rik Elissen en een ‘streep’ van Robin Jansen.

Man van de wedstrijd was international Sonni de Jonge met negen doelpunten. Ieder schot op doel was op een gegeven moment raak. Het deed denken aan de thuiswedstrijd tegen Hasselt, toen Robin Jansen de show stal.

De Jonge: “Na mijn eerste doelpunt voelde ik dat het goed zat. Een heerlijk gevoel geeft dit en veel vertrouwen voor de komende wedstrijd tegen Aalsmeer.”

 

Blessure

Minpunt was het uitvallen van Nick de Kuyper met een blessure. Aanvoerder Pim Augustinus moest de hele wedstrijd vanwege een voetblessure vanaf de zijlijn toekijken. De tegenslagen hadden geen negatief effect op de prestatie. Iedere positie is dubbel bezet bij Bevo. Dat betaalde zich tegen Volendam uit.

Dankzij de winst nestelt Bevo zich op de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de finaleronde van de BENE-League. De beste vier ploegen plaatsen zich voor een onderlinge finalecompetitie. In de race zijn verder OCI Lions en Hasselt. De derde plek is binnen handbereik voor Bevo. Dan moet donderdag wel gewonnen worden van naaste opponent Aalsmeer.

Vlijm: “Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Belangrijker is dat we dit gevoel vasthouden.”

 

Doelpunten: Sonni de Jonge (negen), Dario Polman en Niek Jordens (allebei vijf), Jeroen van den Beucken (vier), Merijn Haenen, Rik Elissen, Robin Jansen en Gergö Lovas (ieder drie). Tijdstraf: Sonni de Jonge (twee minuten). Bijzonderheid: Matthijs Vink van Volendam kreeg een rode kaart.