Bevo wacht pittig sfeertje in Slowakije 

Het herenteam van Targos Bevo Hc vertrekt vrijdagochtend naar Slowakije voor de Europacupwedstrijd zaterdag tegen Topolcany. Volgende week is de return in Panningen. Dario Polman: “We moeten daar winnen.” 

Over de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Tongeren - 30-24 verlies - wil Dario Polman het liever niet meer hebben. “Een complete off-day”, blikt hij even terug. “De omstandigheden hebben daarbij een rol gespeeld, maar dat mag uiteraard geen excuus zijn om slecht te spelen.”

Dario Polman

 

Dario doelt op het overlijden van Danny Falke van E & O. De hele week trainde de ploeg niet één keer compleet. “Het was een aparte week. We hadden afgesproken dat we veel strijd zouden leveren tegen Tongeren, maar dat kwam er absoluut niet van. Je zag het al tijdens de warming up. Net of alle kracht uit ons verdween. Geen seconde zijn we in de buurt geweest van de overwinning.”

 

De media noteerden dat ook.

“Ik vind het goed dat de media er zijn. Ze schrijven ook positief over ons. Als het slecht is, dan moet je dat ook melden. Het hoort erbij.”

 

Hebben jullie deze week wel voluit getraind?

“We hebben twee keer flink op de aanval getraind, om ervoor te zorgen dat de vastigheden in het team terugkomen. Vanavond (donderdag, red.) is de laatste training in Nederland. De ploeg is fit, op Nick de Kuyper na. Dat is natuurlijk wel een aderlating. Van de andere kant hebben de jongere spelers laten zien dat ze het kunnen overnemen. We zullen het moeten doen met de spelers die we hebben.”

 

Wat weet je van Topolcany?

“Samen met Martin Vlijm heb ik naar beelden van ze gekeken. Het is een ervaren ploeg met oudere spelers. Wij zijn veel jonger. Daarom moeten we beweeglijk zijn in de aanval. Verder hebben zij weinig lengte in de ploeg. Alleen de cirkelloper is groot. Die zullen we goed in de tang moeten nemen. Ons wacht wel een pittig sfeertje, met twaalfhonderd mensen op de tribune. Een heksenketel. Volendam heeft het eerder mogen ervaren.”

 

De derde ronde is haalbaar?

“Ik zie genoeg mogelijkheden om een ronde verder te komen. Gebaseerd op de wedstrijden van Topolcany tegen Volendam (29-32 winst Slowaken en 23-23, red.) moeten we daar kunnen winnen. Het wordt wel een zware pot, vergelijkbaar met de wedstrijden in de BENE-League. Zaterdag moeten we gewoon goed zijn en vanaf de eerste minuut strijd leveren. In Panningen moeten we het afronden Wie weet waar we in de volgende ronde dan op stuiten.”

 

Jullie gaan met het vliegtuig naar Wenen en van daaruit met de bus naar Slowakije.

Dat is niet zo vermoeiend dan onlangs die busreis helemaal naar Wit-Rusland.

“Dit is natuurlijk veel beter. We moeten nu weliswaar ook vroeg op, maar we zijn veel eerder op de plaats van bestemming. En zonder de pijntjes van bijna twintig uur in een bus zitten. En nog eens twintig uur terug.”

 

Even terug naar de BENE-League. Tongeren verloor woensdag ruim van Hasselt.

“Ja, met vijf doelpunten verschil. Iedereen kan van iedereen winnen en iedereen kan van iedereen verliezen. Vorige week stonden we tweede in de rangschikking, nu zevende. Met slechts één punt minder dan de lijstaanvoerder. Dat is het mooie aan de BENE-League. De komende tegenstanders zijn Hasselt en Volendam. Dat wordt heel pittig. Ons doel is bekend; een plekje bij de eerste vier.”