Bevo verslaat ook Sasja 

Ploeg van Martin Vlijm in principe zeker van finaleronde BENE-League 

Targos Bevo Hc heeft in eigen huis gewonnen van KV Sasja met 31-26. Uit de laatste vijf wedstrijden behaalde de ploeg van Martin Vlijm negen punten.

Bevo staat derde in de BENE-League, met drie punten voorsprong op Bocholt en vier punten op Aalsmeer, dat thuis verrassend verloor van Bocholt. Met nog twee wedstrijden te spelen - thuis tegen Tongeren en uit tegen Hasselt - is Bevo vrijwel zeker van een plek in de finaleronde. De eerste vier ploegen gaan door. “In principe zijn we er. Of we moeten twee keer met vijftien doelpunten verschil verliezen”, aldus Vlijm.

 

Voorsprong

Bevo, dat aantrad zonder Robin Jansen en Nick de Kuyper (allebei geblesseerd), begon goed in De Heuf. Na twintig minuten werd het spel echter slordiger. De ruststand van 16-12 had hoger moeten uitvallen, vond de coach. “We gingen de laatste tien minuten slordiger om met de kansen, misten een paar strafworpen en verdedigend was het niet goed.”

In de rust waarschuwde Vlijm zijn ploeg voor de fysiek sterke en stugge tegenstander. Het duurde echter even voordat Bevo orde op zaken stelde. Sasja haakte eerst aan. Na 35 minuten bedroeg de voorsprong nog maar twee doelpunten (17-15) en weer vijf minuten later stond het gelijk (22-22).

 

Eindsprint

Daarna zette de thuisploeg aan voor een eindsprint en daar had het moegestreden Sasja geen verweer meer tegen. Via 23-21 en 27-23 werd het uiteindelijk 31-26.

“Het was een moeizame overwinning”, vond Vlijm. “Door de winst gaan we wel met een gerust gevoel de winterstop in.”

 

Wederom was de coach te spreken over spelverdeler Dario Polman, die voor tweede thuiswedstrijd op rij tien keer scoorde. “Dario neemt de ploeg de laatste weken op sleeptouw. Hij speelt heel goed.”

 

Favoriet

Bevo hervat de competitie op 23 januari thuis tegen Tongeren. Een week later staat de uitwedstrijd tegen Hasselt op het programma. OCI Lions voert de ranglijst aan.

De landskampioen heeft nog geen wedstrijd verloren en geldt als favoriet voor de eindzege. Toch acht Martin Vlijm zijn team niet kansloos. “We moeten heel goed spelen om Lions te kunnen verslaan. Dat acht ik niet onmogelijk. Maar als ze spelen zoals tegen Sasja, dan verliezen we.”

 

Doelpunten: Dario Polman (tien), Jeroen van den Beucken (vier), Max de Lange, Toon Leenders, Sonni de Jonge (drie), Pim Augustinus, Niek Jordens (twee), Merijn Haenen, Bram Knippenbergh, Dennis Vlijm en Rik Elissen (één). Strafminuten: Toon Leenders (twee keer twee minuten), Bram Knippenbergh, Jeroen van den Beucken en Niek Jordens (twee minuten).