Bevo verslaat ook Hurry Up 

Targos Bevo Hc heeft de tweede plek in de kampioenspoule versterkt door thuis te winnen van Hurry Up met 29-28. Pim Augustinus scoorde in de laatste minuut de winnende treffer, nadat de gasten een achterstand van zeven doelpunten hadden goed weten te maken.

“Zoiets mag niet gebeuren. Dat heeft niets te maken met conditie, maar met keuzes maken”, foeterde coach Martin Vlijm over de terugval in de laatste tien minuten. Bevo scoorde nog maar twee keer, tegenover Hurry Up negen maal.

 

”We hebben vijftig minuten gedomineerd, en toch is Hurry Up terecht teleurgesteld dat ze geen punt mee naar huis nemen. In plaats van de wedstrijd op slot te gooien, geven we het bijna uit handen. We vergeten te verdedigen en daarna durft niemand meer te gooien. We hadden dik kunnen winnen.”

 

Breaks

Met de zege deed Bevo wel uitstekende zaken. Koploper OCI Lions won overtuigend in Volendam met 24-32. Volendam heeft nu acht punten, Bevo elf. Zondagmiddag staat in Sittard-Geleen de topper op het programma tegen Lions, dat nu dertien punten heeft.

 

Man van de wedstrijd zaterdag in De Heuf was de jarige Bart Ravensbergen. Hij maakte de ene na de andere break van de ploeg uit Drenthe onschadelijk en stond enkele keren aan de basis van een aantal flitsende uitbraken, die met name door Eelco Weevers werden verzilverd.

“Ik heb het liever wat minder spannend”, zei de keeper na afloop. “We geven het bijna uit handen. Als je met zeven doelpunten voorstaat, dan moet je de wedstrijd uitspelen. Nu mogen op het eind blij zijn met twee punten.”

 

Tussenstanden

Bevo liep vrij snel tegen een achterstand aan, maar wist die binnen tien minuten om te buigen in een 5-4 voorsprong. De thuisploeg kwam steeds beter op dreef, getuige de tussenstanden 11-8 en 14-10. Met rust leidde Bevo met 16-12.

 

In de tweede helft duurde het even voordat de ploeg van Martin Vlijm op stoom kwam. Daarna leek Bevo Hurry Up op te gaan rollen, getuige de tussenstanden 20-14, 22-17 en 26-19.

 

Maar net als tijdens de nipt gewonnen uitwedstrijd tegen Aalsmeer liet Bevo de voorsprong bijna uit handen glippen. Hurry Up scoorde vijf keer achter elkaar, zonder dat daar een doelpunt van Bevo tegenover stond.

 

Verdiende overwinning

Na de 27-25 maakte Niek Jordens de 28-25, maar vervolgens scoorde tegenstander drie keer op rij en was het gelijk. Aangemoedigd door de supporters op de banken sleepte Bevo alsnog de verdiende overwinning over de streep.

 

Bevo moest spelen zonder de geblesseerde hoekspelers Jeroen van den Beucken en Dennis Vlijm. Dat was te merken, vond de coach. “Op de hoeken kwamen we tekort. Daardoor zat er te weinig variatie in ons spel.”

 

Doelpunten: Pim Augustinus (zes), Robin Jansen (vijf), Eelco Weevers (vijf), Sonni de Jonge (vier), Dario Polman (vier), Karim Tamim (twee), Niek Jordens (twee), Nick de Kuyper (één).