Bevo verslaat Lions 

Op de slotdag van de handbalcompetitie won Targos Bevo Hc zaterdagavond in De Heuf van OCI Lions met 27 - 25.

 

De wedstrijd gold als voorproefje van de finalewedstrijden tussen beide ploegen. Zondag speelt Bevo in Sittard. Zes dagen later, op zaterdag 28 mei, volgt de return in De Heuf.

Foto: Ebisch Media

Winst

Beide kampioenskandidaten traden in Panningen niet aan in de sterkste opstelling. Bij OCI Lions kwam Luc Steins niet voor op het wedstrijdformulier. Bij Bevo bleef Robin Jansen op de bank. Bovendien wisselden beide ploegen flink door. Zo keepte Mark van den Beucken de eerste helft en Bram Ravensbergen de tweede helft. Toch speelden beide teams voor de winst. Bevo maakte het verschil in de tweede helft. Bij rust stond het 13 - 15.

“We wilden winnen en dat is gelukkig gelukt. Iedereen heeft gespeeld, ook dat is mooi”, zei coach Martin Vlijm na afloop. “Aan het opstootje op het einde van de tweede helft zag je dat de finale al leeft bij beide ploegen. Dat moet ook.”

 

Schitterende doelpunten

Het publiek werd in De Heuf getrakteerd op schitterende doelpunten van onder andere Rik Elissen en Merijn Haenen. In de beginfase waren de bezoekers effectiever. Na vijf minuten stond het 1 - 3. Nog geen tien minuten later was de achterstand weggepoetst en nam Bevo de leiding (10 - 7). Vervolgens kwam de thuisploeg er tien minuten niet meer aan te pas en scoorde Lions zes keer binnen acht minuten (10 - 13)

Vlijm: “Op een gegeven moment liepen we tegen onszelf te handballen en begonnen spelers op elkaar te mopperen. Die fout hebben we eerder al eens gemaakt tegen Lions. In de rust hebben we dat uitgepraat. In de tweede helft hebben we prima gehandbald.”

Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Bevo boog de achterstand na rust binnen tien minuten om in een een voorsprong van 20-18, waarna Lions zich terugknokte naar 22 - 23. De slotfase was voor Bevo dat in ondertal 27 - 24 aantekende. Met nog twee minuten op de klok kon het daarna niet meer misgaan voor de thuisclub.

 

Strafworpen

Na afloop kondigde Vlijm aan dat Bevo deze week gaat oefenen op strafworpen nemen. De ploeg miste er liefst vier en benutte er slechts eentje. “We gaan in Sittard vragen of ze de doelen iets groter maken”, grapte de Amsterdamse coach.

Hij was in zijn nopjes met de overwinning, al wil hij er verder weinig waarde aan hechten. “Het zegt niks, maar is wel leuk om mee te nemen naar Sittard volgende week. Over een heel jaar genomen is Lions de beste ploeg. Maar de finalewedstrijden zijn wedstrijden en op zich. We kunnen van ze winnen, dat hebben we vandaag laten zien. De ploeg gelooft in het kampioenschap.”

Foto: Ebisch Media

Foto: Ebisch Media

Foto Reza

Afscheid

Targos Bevo Hc nam na de wedstrijd officieel afscheid van Martijn Vlijm, middenopbouwer Dario Polman en doelman Mark van den Beucken. Voorzitter Mustafa Amahouch sprak met lovende woorden over het drietal. Vlijm vertrekt na dit seizoen naar Hurry Up, Mark van den Beucken gaat naar TBV Lemgo en Dario Polman kiest voor HSG Krefeld.

 

Bram Knippenbergh en Sonni de Jonge blijven ook volgend seizoen bij Targos Bevo Hc. Eerder werd bekend dat ook Robin Jansen, Rik Elissen, Pim Augustinus en Toon Leenders blijven.

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (zeven), Merijn Haenen (zes), Dario Polman (vijf), Rik Elissen (vier), Pim Augustinus (twee) en Sonni de Jonge, Toon Leenders en Bram Knippenbergh (één). Tijdstraffen: Toon Leenders (twee), Niek Jordens (één).