Bevo verliest van Topolcany 

Landskampioen moet thuis winnen met acht doelpunten verschil 

Targos Bevo Hc heeft de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de EHF Cup verloren van Topolcany. In Slowakije werd het zaterdagavond 32-25. Met rust was het 16-15. 

Bevo begon goed aan de wedstrijd. Na zes minuten leidde de ploeg van coach Martijn Vlijm met 2-5. Vier minuten later

stond er 3-7 op het scorebord en leek er weinig aan de hand. 


 

Time-out


Langzaam kwamen de Slowaken terug in de wedstrijd, reden voor Vlijm om bij een stand van 7-9 een time-out aan te vragen. Met nog vijf minuten te spelen, leidde Bevo met 13-14. Daarna draaide Topolcany de rollen om en ging het met een minimale voorsprong op zak rusten. 

”Aanvallend ging het best goed de eerste helft” blikt aanvoerder Pim Augustinus terug. “Alleen kregen we teveel treffers tegen. De Slowaken kwamen terug, geloofden er weer in en het publiek ging er helemaal achter staan. Daardoor kregen we het erg moeilijk.”

 

Heksenketel

In de tweede helft ging Bevo onderuit in de heksenketel. Aangemoedigd door 750 fanatieke supporters nam de thuisploeg binnen acht minuten afstand (19-15). Daarna groeide het gat tot zeven doelpunten. Via 25-18 en 27-20 werd het uiteindelijk 32-25.

Pim Augustinus: “We waren niet meer zo effectief en de dekking stond niet goed. Zij gingen offensiever spelen, fysieker ook. Dat brak ons op. Dan zien je ook hoe belangrijk ervaring is. De oudere spelers van Topolcany lezen de wedstrijd zo goed. Die weten precies wanneer ze tempo moeten maken of het tempo terug moeten nemen. Zulke spelers moet je erbij hebben.”

 

Wedstrijdbeelden

Topscorer van de dag werd international Jeroen van den Beucken met tien treffers. Bij de thuisploeg was doelman Michal Melus de grote man, laten wedstrijdbeelden op de Facebookpagina van Topolcany zien

“Die speelde inderdaad erg goed”, aldus Augustinus. “Van het sfeertje heb ik wel genoten. Het was inderdaad een heksenketel. Maar het publiek was totaal niet vijandig.”

 

Haalbaar


Uiteindelijk werd niet het avondje waar Bevo vooraf op gehoopt had. Dario Polman liet eind vorige week weten dat een overwinning mogelijk was, refererend aan het gelijk spel (23-23) van Volendam uit tegen de Slowaken in de eerste ronde van de EHF Cup. De werkelijkheid is een andere. Bevo moet zaterdag in De Heuf een achterstand van zeven doelpunten zien weg te werken.

“Dat hebben we ons zelf een beetje aangedaan”, zegt de aanvoerder. “Het wordt moeilijk zaterdag, maar we gaan even goed voor de winst. Of het kan? Het kan altijd, maar dan moet iedereen zijn dag hebben. Anders gaat het niet lukken.”

 

Doelpunten Targos Bevo Hc: Jeroen van den Beucken (tien), Pim Augustinus (acht), Sonni de Jonge (zes) en Robin Jansen (één). Tijdstraffen: Dennis Vlijm (twee) en Pim Augustinus en Daan Versleeuwen (één). Topolcany kreeg zes tijdstraffen. Topscorer bij de thuisploeg was Branislav Cigáň met negen doelpunten.