Bevo swingt 

Hurry Up verslagen met 35 - 24 

Targos Bevo Hc maakte afgelopen zaterdag in De Heuf reclame voor het handbal. In een prachtige wedstrijd werd Hurry Up verslagen met 35 -24.

Foto Reza

Targos Bevo Hc maakte afgelopen zaterdag in De Heuf reclame voor het handbal. In een prachtige wedstrijd werd Hurry Up verslagen met 35 -24.

 

Dankzij de zege verstevigde de ploeg van coach Martin Vlijm de tweede plek in de play-offs van de nationale handbalcompetitie. Hurry Up kijkt nu tegen een achterstand aan van drie punten. Lijstaanvoerder OCI Lions, donderdag tegenstander van Bevo, staat één puntje voor op Bevo.

 

De thuisploeg dankte de royale zege aan een swingende tweede helft. De voorsprong van twee doelpunten met rust (16 - 14) werd in de tweede dertig minuten vergroot tot een marge van elf goals. Het was een teamprestatie van hoog niveau, mede dankzij de uitblinkers Dario Polman (acht doelpunten), Sonni de Jonge (ook acht) en keeper Bart Ravensbergen, die in de tweede helft Marc van den Beucken verving.

 

Draaibal

De ene goal en redding was nog mooier dan de andere. Zo passeerde Toon Leenders met een draaibal boordevol effect de keeper van Hurry Up en stond het 27 - 18. Bart Ravensbergen deed De Heuf kolken door bijna alle ballen uit het doel te ranselen. In de laatste minuut bedankte het publiek beide teams met een staande ovaties voor het heerlijke handbalavondje.

“En nu op naar OCI Lions”, glunderde Dennis Vlijm na afloop, doelend op de volgende competitiewedstrijd donderdag in Sittard. Sonni de Jonge genoot na. “Mooi hè?. Hier zijn we heel blij mee. Ik denk dat het onze beste wedstrijd in de playoffs was. Hurry Up is een goede ploeg, die niet voor niets bovenin meedraait. In de tweede helft lopen we ze voorbij en lopen zij achter de feiten aan.”

 

Stugge ploeg

In de eerste helft bevestigde Hurry Up zijn reputatie als stugge ploeg. Het lukte Bevo niet een gaatje te slaan. Sterker nog, de tegenstander wist de eerste 25 minuten telkens een minieme voorsprong te nemen. De robuuste cirkelloper Gintaras Cibulkus toonde zich daarbij een plaag voor de dekking. Hij scoorde vier keer. “De eerste helft liep het niet soepel. We maakten wel veel doelpunten, maar we hadden moeite met de cirkelloper”, beaamde Martin Vlijm.

Bevo had ook de nodige pech. Dario Polman (twee keer) en Jeroen van den Beucken (één keer) troffen kort achter elkaar de paal. Toon Leenders miste twee open kansen, maar bewees even later dat driemaal scheepsrecht is. Met zijn doelpunt bracht hij Bevo op voorsprong: 11 - 10.

 

Ondertal

Hurry Up leidde met nog geen drie minuten te spelen in de eerste helft met 13 -14. Uitgerekend in ondertal - Toon Leenders kreeg bij 14 - 14 een tweede tijdstraf van twee minuten - sloeg Bevo genadeloos toe. Sonni de Jonge maakte uit een break 15 -14, waarna international Dario Polman de ruststand bepaalde op 16 -14.

“We hebben niet de hele wedstrijd gedomineerd”, blikte trainer Vlijm terug. “Aan de doelpunten lag het niet. Als we ook nog de cirkelloper kunnen bedwingen, dan kunnen we ons eigen spel spelen. Dat deden we de tweede helft. Dan krijg je als ploeg vertrouwen en gaat alles vanzelf.”

 

Doelpunten: Dario Polman en Sonni de Jonge (acht), Robin Jansen en Toon Leenders (vier), Jeroen van den Beucken (drie), Pim Augustinus, Max de Lange en Niek Jordens (twee), Merijn Haenen en Rik Elissen (één). Tijdstraffen: Toon Leenders (twee).