Bevo op pijnbank  

Targos Bevo Hc heeft donderdagavond in Sittard een kansloze nederlaag geleden tegen landskampioen OCI Lions: 35 - 24.

Foto Reza

De ploeg van coach Martin Vlijm gaf de stijgende lijn in de playoffs van de nationale competitie geen vervolg. Telkens presteerde het ongeslagen Bevo beter, met als schitterend hoogtepunt de royale thuisoverwinning op Hurry Up afgelopen zaterdag.

 

In Sporthal Fitland XL volgde de stap terug. Lukte tegen Hurry Up op een gegeven moment alles, nu lukte op een gegeven moment niks meer. Koploper Lions, dat met één punt voorsprong begon aan de wedstrijd, leidde met rust met 17 - 12. In de tweede helft werd de marge vergroot naar twaalf doelpunten.

 

Aanvalsspel

Lions verstoorde het aanvalsspel van Bevo van meet af aan door fel vooruit te verdedigen. De achterstand bleef aanvankelijk beperkt. Dat veranderde op het einde van de eerste helft toen Lions een voorsprong van 12 - 10 uitbreidde naar 17 - 12. Bevo maakte veel technische fouten, miste kansen en mocht doelman Bart Ravensbergen dankbaar zijn dat hij de schade nog enigszins beperkt hield.

 

Nederlaag

In de tweede helft ontbrak het heilige vuur bij Bevo. De ploeg leek zich te hebben verzoend met een nederlaag. Daar kwam bij dat Lions geen gas terugnam. Bevo werd op de pijnbank gelegd. Joao Ramos van de thuisploeg was met dertien doelpunten man of the match.

 

Coach Martin Vlijm vond dat het aan durf ontbrak bij zijn ploeg, tekende Dagblad de Limburger op uit zijn mond. “We waren net kleine kinderen. Dat heeft met durf te maken. We staan weer met beide benen op de grond.”

De volgende wedstrijd speelt Bevo uit tegen Quintus. Daarna wacht E&O in De Heuf. “Nog zeven keer winnen en we krijgen een nieuwe kans in de finale”, aldus Vlijm.

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (zes), Rik Elissen (vijf), Sonni de Jonge (vier), Toon Leenders (drie), Dario Polman (drie), Robin Jansen, Niek Jordens en Pim Augustinus (één).Tijdstraffen: Dario Polman en Toon Leenders (één).