Bevo neemt afscheid van Wouter Leenen  

Targos Bevo Hc heeft donderdag officieel afscheid genomen van Wouter Leenen (23). 

Dat gebeurde in De Heuf na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Aalsmeer. Wouter kreeg onder een daverend applaus van het publiek een fotocollage aangeboden door teamcaptain Pim Augustinus van een aantal hoogtepunten uit zijn handballoopbaan.

Wouter speelde drie seizoenen voor Bevo. De meeste speelminuten maakte hij in het tweede team. Wouter verkiest een maatschappelijke carrière boven het handbal. Hij studeert Operations management and logistics aan de Technische Universiteit in Eindhoven.

Wouter: “Ik heb altijd gezegd zolang studie en handbal zijn te combineren ik zo hoog mogelijk wil spelen. Dat is niet meer mogelijk, dus kies ik voor mijn studie.”

 

Het was de bedoeling dat Bevo ook afscheid zou nemen van oud-doelman Thijs van de Mortel, maar die was op het laatste moment verhinderd. Thijs verdedigde negen seizoenen op rij het doel van Bevo, onderbroken door drie seizoenen Bundesligahandbal in Duitsland. In 2008 werd hij uitgeroepen tot beste doelman in de eredivisie. Thijs, beter bekend bij de spelers als Tieske, is gestopt met handballen.